Γιώργος Μπαγιώκης – “Της λησμονιάς” | Νέο τραγούδι

25/11/2021

“Με ξέχασες την άνοιξη κι όλο το καλοκαίρι
και στο κορμί μου όσο αργείς βαθαίνει το μαχαίρι.

Πόση ζωή σε ποια ζωή να μοιραστούμε;
Αγιόκλημα τα χρόνια να κρασοκεραστούμε.

Απόμεινα να καρτερώ αγριοφέγγαρο μου
να βασιλέψεις κάποτε μες το παράθυρο μου..”

Credits:
Μουσική: Γιάννης Γεωργιλάς
Στίχοι: Θανάσης Πέτσας

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γρηγόρης Νατσούδης: Πιάνο
Αργύρης Κίτσος: Βιολιά
Δημήτρης Γουμπερίτσης: Κοντραμπάσο
Δημήτρης Βίττης: Μπεντίρ, κουδουνάκι
Γιάννης Γεωργιλάς: Ακουστική κιθάρα, λαούτο, μαντολίνο

Ενορχήστρωση: Γιάννης Γεωργιλάς – σε συνεργασία με τους μουσικούς
Ηχοληψία – επιμέλεια παραγωγής: Γιάννης Γεωργιλάς
Μίξη – mastering: Τίτος Καργιωτάκης – Χρήστος Χαρμπίλας

Γιώργος Μπαγιώκης:
Σπούδασε θέατρο στην δραματική σχολή Αθηνών. Υπήρξε μαθητής του Σίμωνα Καρρά και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τη Δόμνα Σαμίου τον Χρόνη Αηδονίδη και τον δεξιοτέχνη μουσικό και δάσκαλο στο σαντούρι Αριστείδη Μόσχο, του οποίου ήταν ο κύριος τραγουδιστής.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλους Έλληνες συνθέτες σε δισκογραφικές παραγωγές και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως ο Χρήστος Λεοντής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Μιχάλης Τερζής, ο Γιώργος Καζαντζής κ.α.

Ο Γιώργος Μπαγιώκης ερμήνευσε τραγούδια σταθμούς όπως το “Ξενιτεμένο μου πουλί”,  “Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία”, το “Έλάφι στη σταδίου” και πολλά άλλα που θα μείνουν στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Εκτός από το ελεύθερο θέατρο  έλαβε μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού και του
Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Γιάννης Γεωργιλάς:
Σπούδασε κλασική κιθάρα, με δάσκαλο τον Σταύρο Κρομμύδα κι έπειτα, με τον αδικοχαμένο Γιώργος Κωνσταντινίδη, αυτοσχεδιασμό, blues, jazz, σύνθεση και ενορχήστρωση.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τελευταία και τη μουσική. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται “Σιωπή ν’ ακούσουμε” και κυκλοφόρησε το 2018, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Σε αυτήν συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί και ερμηνευτές, όπως: Φ. Βελεσιώτου,  Γ. Βεληβασάκη, Θ. Γκαϊφύλλιας, Ε. Δερμιτάσογλου, Π. Θεοχαρίδης, Κ. Θωμαΐδης,    Β. Καζούλης, Μ. Παπανικολάου, Β. Πρατσινάκης, Σ. Στεφανόπουλος.

Θανάσης Πέτσας:
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα έχει κάνει ραδιόφωνο – για αρκετά χρόνια – σε επαρχιακή πόλη αλλά και στην ΕΡΤ  open / Μεταδεύτερο, όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ. Ασχολείται επίσης με τα λουλούδια, τη φωτογραφία κι άμα πιει γράφει και στίχους.

Βρείτε τον Γιώργο Μπαγιώκη στo: Facebook

Βρείτε τον Γιάννη Γεωργιλά στα social media:
Facebook | Instagram 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist