Γιώργος Νταλάρας & Μίλτος Πασχαλίδης – “Ο βασιλιάς της λύπης” | Νέο τραγούδι

26/05/2021

Το τραγούδι “Ο βασιλιάς της λύπης”, ένα ηλεκτρισμένο ζεϊμπέκικο με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Πασχαλίδη, αποτελεί τον πυρήνα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Γρηγοριάδη και γι’αυτόν το λόγο επιλέχθηκε ως προπομπός του.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνουν μια συγκλονιστική ερμηνεία, με ευαισθησία και δυναμισμό σε μια συνύπαρξη που συγκινεί.

“Ο βασιλιάς της λύπης” είναι ένα από τα τρία τραγούδια του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου από τη Formiggart, όπου ο Νίκος Γρηγοριάδης υπογράφει και τους στίχους, αφού η βάση του ομώνυμου άλμπουμ, είναι η ποίηση. Στο άλμπουμ, πέρα από τον ίδιο τον δημιουργό, συμμετέχει ερμηνευτικά με τέσσερα τραγούδια ο Γιώργος Νταλάρας, με δύο ο Μίλτος Πασχαλίδης και φυσικά η σύντροφος του στη ζωή και στην τέχνη, Κατερίνα Κυρμιζή.

Βρείτε το “Ο βασιλιάς της λύπης” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες πατώντας εδώ.

Η κεντρική ιδέα του τραγουδιού είναι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός σ’ ένα βασίλειο που έχει κουρνιάσει πάνω του η λύπη. Η λύπη είναι συναίσθημα με μεγάλη διάρκεια, καθηλώνει σε παραίτηση, εμποδίζει να αντιδράσει κανείς άμεσα κι αποφασιστικά. Έτσι λοιπόν ο βασιλιάς είναι γυμνός, γυμνός από λύπη για όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα του.

Από τις πιο αθόρυβες και διακριτικές παρουσίες της εγχώριας μουσικής σκηνής, ο Νίκος Γρηγοριάδης, γνώριμος από το 1995, παρουσιάζει ένα αξιοσημείωτο έργο με εντελώς προσωπικό ύφος με τα εξαιρετικά προσωπικά άλμπουμ “Στη Μοναξιά του Φάρου” (1995), το οργανικό και διεθνές “Faros” (1997), το αγαπημένο των ραδιοφώνων “Αλφάδι” (2000), και τα άλμπουμ συνεργασίας με την Κατερίνα Κυρμιζή “Είναι Εδώ” (2009) και “Λάρβα” (2015).

Credits:
Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας & Mίλτος Πασχαλίδης
Συνθέτης – Στιχουργός: Νίκος Γρηγοριάδης
Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Ακουστικές κιθάρες: Κωνσταντίνος Κυδωνάκης
Πιάνο, Keyboards, Tremolo Ηλεκτρική Κιθάρα: Νίκος Γρηγοριάδης
Μεταλόφωνο: Ισίδωρος Μουχλιανίτης
Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιώργος Σιμάτος (ηχογράφηση @studio Παράκτιο)
Ηχογράφηση, μίξη & mastering: Ηλίας Λάκκας, Odeon
Ενορχήστρωση, προγραμματισμός: Νίκος Γρηγοριάδης
Παραγωγή: Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή, Ηλίας Λάκκας

Video: Σκηνοθεσία, μοντάζ & coloring: Nίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή

Βρείτε τον Γιώργος Νταλάρα στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube

Bρείτε τον Μίλτο Πασχαλίδη στα social media:
Facebook | Instagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist