Γιώργος Πλατής & Θοδωρής Κοτονιάς – “Παράξενο λουλούδι” | Νέο τραγούδι

29/11/2021

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Πλατής συνεργάζεται ερμηνευτικά με τον καταξιωμένο Θοδωρή Κοτονιά και παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο “Παράξενο λουλούδι”, σε μουσική δική του και στίχους του εξαιρετικού στιχουργού Δημήτρη Λέντζου.

Το τραγούδι “Παράξενο λουλούδι” κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς.

Έχει προηγηθεί η κυκλοφορία του πρώτου προπομπού του album με τίτλο “Μαύρη μου θάλασσα” ένα ντουέτο του Γιώργου Πλατή με τον Παντελή Θαλασσινό.

Το “Παράξενο λουλούδι” αντλεί τη δύναμή του από τα συστατικά της ανεξάντλητης μουσικής μας παράδοσης που το έχουν διαμορφώσει. Το μαγικό στοιχείο αυτών των άφθαρτων παλαιών υλικών είναι ότι δομούν ένα τραγούδι απόλυτα σύγχρονο, που σηματοδοτεί μία πολλά υποσχόμενη πορεία για τον Γιώργο Πλατή.

Βρείτε τον “Παράξενο λουλούδι” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Ο Δημήτρης Λέντζος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους στιχουργούς και το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά. Οι στίχοι του έχουν τις ρίζες τους στους αρχαίους μύθους που για αιώνες διαδίδονταν παραλλαγμένοι από στόμα σε στόμα, βοηθώντας τους ανθρώπους να εξηγήσουν τα ακατανόητα του κόσμου και να απαλύνουν τους πόνους της αγάπης.

Ο Γιώργος Πλατής βάζει τη συνθετική του σφραγίδα και συντροφιά με τον Θοδωρή Κοτονιά αποδίδουν εύστοχα και με συναισθηματική ένταση τον ποιητικό λόγο.

Το “Παράξενο λουλούδι” συνοδεύεται από ένα όμορφο music video του Μανώλη Ριζικού, που καταγράφει την ηχογράφηση στο στούντιο και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Credits:
Κρουστά: Μιχάλης Μπακάλης
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Φάρμας
Λαούτο, πιάνο: Δημήτρης Σίντος
Ακουστική κιθάρα: Κώστας Παρίσσης
Βιολί: Μάριος Παπούλιας
Κλαρίνο: Διονύσης Θεοδόσης

Ηχογράφηση: Studio Praxis
Ενορχήστρωση-μίξη-mastering: Κώστας Παρίσσης
Κινηματογράφηση-μοντάζ: Μανώλης Ριζικός
Lyric Video: Stoodio.gr

Βρείτε τον Γιώργο Πλατή στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Βρείτε τον Θοδωρή Κοτονιά στo Facebook


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist