Group PάrΩdy – “Σε λίγο ξημερώνει” | Νέο άλμπουμ

06/02/2019

Οι Group PάrΩdy μας παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική εργασία με τίτλο “Σε λίγο ξημερώνει“. Πρόκειται για ένα ψηφιακό EP πέντε τραγουδιών με τον Δημήτρη Μητσοτάκη (Ενδελέχεια) να έχει αναλάβει την επιμέλεια της παραγωγής.

Έπειτα από διάφορες αλλαγές στη σύνθεση τους, αλλά διατηρώντας τον ίδιο δημιουργικό πυρήνα (Παναγιώτης Σκουλάς,  Αντώνης Αυγουλλάς), οι Group PάrΩdy επιλέγουν τη ψηφιακή έκδοση και συνεργάζονται με την Spider music. Εκτός από την επιμέλεια της παραγωγής ο Δημήτρης Μητσοτάκης εμπιστεύεται στην μπάντα τους στίχους του για τρία τραγούδια (“Σε λίγο ξημερώνει“, “Ο δικαστής“, “Συνθήματα“. Τους στίχους στα άλλα δυο τραγούδια υπογράφουν η Βασιλική Λαμπίρη (“Ντέμιαν“) και η Μαρίτα Αλιμήση (“Ξενιτιά“). Στο τραγούδι “Ξενιτιά” συμμετέχει και η Νατάσα Καμπαστάνα ενώ ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής έχει γράψει τη μουσική του τραγουδιού.

Οι Group PάrΩdy είναι οι Παναγιώτης Σκουλάς στο λαούτο και στο τραγούδι, 
Αντώνης Αυγουλλάς στην ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Άλκης Δήμος στο μπάσο και Σωτήρης Μαυρονάσιος στα τύμπανα.
Στο ενεργητικό τους, οι Group PάrΩdy  έχουν αξιοσημείωτες συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ, παρά το μικρό διάστημα που είναι ενεργοί στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Πλατεία Νερού όπου εμφανίστηκαν μαζί με τους Λεωνίδα Μπαλάφα, Αλκίνοο Ιωαννίδη και Σωκράτη Μάλαμα, το summΕΡΤime, το Φεστιβάλ Ρεματιάς, το Music Now κ.ά. 

Επί σκηνής, με στίχους πότε ευαίσθητους πότε ανήσυχους και δυνατές ενορχηστρώσεις, η μπάντα προτείνει ένα “πάντρεμα” ηλεκτρικού και παραδοσιακού  ήχου. Στις μουσικές σκηνές που εμφανίζονται, έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με το νέο τους υλικό. Από το ρεπερτόριο τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια άλλων τραγουδοποιών, “πειραγμένα” παραδοσιακά καθώς και τα τραγούδια από τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο “Παράξενοι καιροί”.

Τα τελευταία χρόνια επιλέγουν ως μουσικό τους στέκι τον Σταυρό του Νότου (Club), όπου κάθε live παίρνει χαρακτήρα γιορτής. Το επόμενο live τους είναι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist