“Η αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη | Από 14 έως 16 Μαΐου 2021

11/05/2021

“Η αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλη
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνου
Οn Demand: 14,15,16 Μαΐου 2021

Οι επιχειρήσεις Λεμπέση προβάλλουν από το viva.gr άλλη μια παράσταση από το αρχείο τους, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, σε συνεργασία με την Music and Drama Productions την “Αυλή των Θαυμάτων” του Ιακώβου Καμπανέλλη. Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο Βεάκη το 1998 – 1999, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τους: Μάρθα Βούρτση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Κώστα Τσιάνο, Γιώργο Παρτσαλάκη, Τάσο Χαλκιά, Ελένη Κούρκουλα, Μαρίνα Ψάλτη, Βάσω Γουλιελμάκη, Φανή Μουρατίδη, Χρήστο Γιάνναρη, Ναταλία Στεφάνου, Κώστα Δαρλάση, Γιώργο Χαλεπλή, Νίκο Σιδερή, Βασίλη Γιαβρή.

Σχετικά με το έργο:
Σε μια αυλή του Βύρωνα τη δεκαετία του 1950 ζωντανεύουν ιστορίες, μυστικά, όνειρα και πάθη ανάμεσα στους απλούς και εμβληματικούς χαρακτήρες του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η συνύπαρξη αυτών των ανθρώπων, μέσα από το σύμβολο της αυλής, παραθέτει μια μικρογραφία της τότε κοινωνίας αλλά και τις πτυχές του ελληνικού χαρακτήρα.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 1957 στο Θέατρο Τέχνης και σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, ενώ παραμένει σύγχρονο ακόμα και σήμερα, ως γνήσιο σύμβολο της αισιοδοξίας και της αυθεντικότητας του Έλληνα απέναντι στις δυσκολίες.

Κριτικές της παράστασης:
“Ο Κώστας Τσιάνος παίρνοντας στα χέρια του το αριστουργηματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, φτιάχνει μια παράσταση γεμάτη χρώματα κι αρώματα που χαϊδεύουν τις αισθήσεις. Η παράστασή του, από τις αρτιότερες της καριέρας του, είναι αποτέλεσμα κοπιώδους δουλειάς που έχει γίνει με αληθινό μεράκι και όρεξη.”

Βασίλης Μπουζιώτης – Έθνος

“Το έργο στα χέρια του Κώστα Τσιάνου βρήκε την τύχη που του άξιζε. Ο σκηνοθέτης δεν θέλησε ούτε να το εκσυγχρονίσει ούτε να το ξεσκονίσει. Το άφησε ατόφιο. Την παράσταση κλέβει η Μάρθα Βούρτση στην ερμηνεία της ως Αννετώ.”

Όλγα Μοσχοχωρίτου – Εξουσία

Συντελεστές:
Κείμενο: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βασίλης Γιαβρής / Φάνης Μουρατίδης
Φωτογραφίες: Κλεισθένης
Μακέτα: Θάνος Σπυρόπουλος
Τηλεσκηνοθεσία: Κυριάκος Καλαματιανός
Σποτάκι παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομουστάκος
Επικοινωνία και προβολή της παράστασης: Νταίζη Λεμπέση | τηλ. 6908502631 | E-mail

Τιμή εισιτηρίου: 10€ | Αγορά εισιτηρίων: ΕΔΩ 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist