“Η Παγωμένη Θεατρίνα” | Κύκλος τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου

09/07/2021

“H Παγωμένη Θεατρίνα” γράφτηκε από τον Νίκο Γκάτσο στις αρχές της δεκαετίες του ’80 για να μελοποιηθεί από το Μάνο Χατζιδάκι και να ερμηνευτεί από τον Γιώργο Μαρίνο.

Αυτό επέτρεψε στον ποιητή να τολμήσει μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ρυθμών και να δημιουργήσει από δραματικούς και σπαρακτικούς στίχους μέχρι παιχνιδιάρικους και χιουμοριστικούς κι από λαϊκούς μέχρι σχεδόν λόγιους, υπερβαίνοντας την εποχή του.

Ωστόσο, η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες κι αφού τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές απόπειρες νεότερων συνθετών για μελοποίηση της,  ” η Παγωμένη Θεατρίνα” έκανε να αναδυθεί το ταλέντο ενός πρωτόπειρου συνθέτη, του Νίκου Χιώτογλου. Σεβόμενος το αίσθημα των στίχων και τους γλωσσικούς ρυθμούς τους, ο Χιώτογλου μας έδωσε δώδεκα “σημερινά” τραγούδια που τα παρουσιάζουν, σε μια πανηγυρική έκδοση, δώδεκα καταξιωμένοι ερμηνευτές, οι οποίοι δεν έτυχε στο παρελθόν να τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση στίχους του Νίκου Γκάτσου:

Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Θάνος Ματζίλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Vassilikos.

Η εξαιρετική αισθητικά έκδοση του Cd συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο του οποίου τα κείμενα έχει επιμεληθεί η Αγαθή Δημητρούκα.

“Η Παγωμένη Θεατρίνα” είναι μια παραγωγή της Menta Art Events και διανέμεται από το Ogdoo Music Group τόσο σε φυσικό προϊόν όσο και ψηφιακά.

Περιεχόμενα CD:
Η παγωμένη θεατρίνα – Γιάννης Κότσιρας
Η φυλακή της Αντιγόνης – Μυρτώ Βασιλείου
Το παιδί με τα κόμικς – Φοίβος Δεληβοριάς
Περιπέτεια – Βιολέτα Ίκαρη
Ερωτόκριτος – Μίλτος Πασχαλίδης
Αμανές – Γιώτα Νέγκα
Ανέστιος και πένης – Μπάμπης Στόκας
Παράξενος που ήσουνα – Γλυκερία
Μια ιστορία στο Σουφλί – Vassilikos
Ένας παράξενος βοσκός – Ρίτα Αντωνοπούλου
Το ροκ του πανικού – Κώστας Λειβαδάς
Βακχεία – Θάνος Ματζιλης & Χορωδία “Ρυθμός”

Βιβλίο – CD  | Τιμή: 20,00 €, 1η έκδοση: ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 – Την έκδοση κοσμεί έργο της Ηώς Αγγελή

Μπορείτε να εξασφαλίσετε την πολυαναμενόμενη έκδοση τόσο από τα δισκοπωλεία και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία όσο και με παραγγελία πατώντας εδώ.

Ακούστε τη νέα κυκλοφορία αποκλειστικά στο Spotify.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist