Η Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα Σύρου ανοίγει!

11/11/2021

Η Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική επιτέλους ανοίγει!!!

 

Μέλη της ομάδας αφήγησης Παραμυθιάζω και μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα αναλαμβάνουν να κρατούν ανοιχτό τον χώρο για το κοινό δύο φορές την εβδομάδα αλλά, και με ραντεβού για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του νησιού.

Από τις 15 Νοεμβρίου 2021, το κολιμπρί μας περιμένει: Πέμπτη 6-8μμ. & Παρασκευή 6:30-8:30 μμ.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν και να δανειστούν για 15 ημέρες όποιο βιβλίο επιθυμούν. Στον χώρο υπάρχουν τραπέζια, καναπέδες, μαξιλάρες και χαλιά ώστε ο καθένας να βρει το σημείο που του ταιριάζει. Τα πολύ μικρά παιδιά χρειάζεται να συνοδεύονται από οικείους τους ενήλικες (γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές, εκπαιδευτικούς κοκ).

Κι αν είστε τυχεροί και βρείτε στην Βιβλιοθήκη έναν παραμυθά, ζητήστε του να σας πει μια ιστορία!

Για την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη δεν είναι υποχρεωτική η δωρεά βιβλίων, ωστόσο είναι ευπρόσδεκτη:
– Κατηγορίες βιβλίων: παιδική και εφηβική λογοτεχνία, παραμύθια, κόμικ, θεματικοί τόμοι. Παρακαλούμε μη φέρνετε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και σχολικά βιβλία.
– Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το όνομα εκείνου που το δώρισε και η χρονιά.
– Στον χώρο υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν.

Παρακολουθείτε τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες αφίξεις βιβλίων, σχόλια από αναγνώστες και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα, ενώ όλοι οφείλουν να εισέρχονται με μάσκα καθώς τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Οι ενήλικες θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν βεβαίωση Rapid Test ή νόσησης.

Λίγα λόγια για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα:

Μια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους δημιουργείτε στον Φοίνικα, στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (πάνω από τα ΚΑΠΗ Φοίνικα), προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού μας. Έχει έμβλημά της το κολιμπρί, ως σύμβολο της συνεργατικότητας, με βάση έναν παλιό αφρικάνικο μύθο.

Πρόκειται για μια ιδέα που εποπτεύεται από το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα με την οργανωτική ευθύνη της ομάδας αφηγητών ΠαραμυθιάΖω, ως μια αφιλοκερδής κι εθελοντική δράση. Ο χώρος συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, στο εξής θα φιλοξενεί τη νεοσύστατη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, με βιβλία για παιδιά και εφήβους, ενώ θα γίνονται αφηγήσεις για παιδιά και ενήλικες από την ομάδα. Έτσι, ένας πολύτιμος για τον Δήμο χώρος αξιοποιείται περαιτέρω και γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός τις ώρες που δε χρησιμοποιείται, για το καλό του τόπου μας.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη δεχτεί μια σειρά βιβλίων χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών «Ι.Μ. Καρράς». Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην αποθήκη του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των ΠαραμυθιαΖω που επίσης έχουν προκύψει από δωρεές προς την ομάδα. Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης, θα γίνονται δεκτές δωρεές βιβλίων ιδιωτών, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται, με ένδειξη του ονόματος του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου. Επίσης, ξεκινάει μια προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων με ανάλογη αναγνώριση. Συμπληρωματικά, σε επόμενο στάδιο θα δημιουργηθεί ένα σημείο ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων με σήμανση του παγκόσμιου δικτύου BookCrossing, το οποίο θα περιλαμβάνει βιβλία για όλες τις ηλικίες. Έχει δημιουργηθεί σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση όσων αγαπούν το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ενώ θα γίνεται τακτική ενημέρωση για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μέσω των ΜΜΕ.

Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist