Καλοκαιρινές βραδιές στην Οικία Κυβέλη

21/07/2020

Το φετινό καλοκαίρι είναι σίγουρα αλλιώτικο, διαφορετικό απ’ ότι γνωρίζαμε και υπολογίζαμε. Αφήνοντας πίσω μας έναν δύσκολο χειμώνα και μια παράξενη άνοιξη, περνάμε τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες μας με τον ωραιότερο τρόπο. Και χάρη σε κάποιες ωραίες πρωτοβουλίες, αυτό γίνεται ακόμα πιο εφικτό.

Και αν μέχρι τώρα δεν έτυχε να βρεθείτε στην Οικία Κυβέλη στην Ερμούπολη, στο επιβλητικό αυτό νεοκλασικό κτήριο – κόσμημα με την πλούσια και βαθιά ιστορία φέτος ήρθε η ώρα. Η Οικία Κυβέλη ανοίγει τις πόρτες της και μας προσκαλεί στον αίθριο χώρο της για ξεχωριστές μουσικές βραδιές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η έναρξη έγινε με τον Απόστολο Ρίζο και το project “Minimals” για δύο βραδιές στις 17 & 18 Ιουλίου, πλημμυρισμένες από μουσική και συναίσθημα μοναδικό. Μαζί του ο Θοδωρής Κουέλης στη μουσική συνοδεία, ενώ η Τάμμυ Τσέκου βρισκόταν πίσω από τις προβολές των έργων του εικαστικού Tim Roellofs. Δύο ακουστικές βραδιές σ’ έναν προσεγμένο αίθριο χώρο, όπου ο ήχος των λιγοστών οργάνων, ο έναστρος ουρανός, η αύρα του κτιρίου και η μαγική φωνή του Αποστόλη μας μετέφεραν σε τόπους μαγικούς και ονειρεμένους. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης οι θέσεις είναι περιορισμένες, στην ήδη μικρή χωρητικότητα του αίθριου, τα live μπορούν να χαρακτηριστούν οριακά πριβέ! Είναι από τις βραδιές που σίγουρα θα θέλαμε να ξαναζήσουμε, και θα ξαναζήσουμε καθώς μόνο για το μήνα Ιούλιο είναι προγραμματισμένες ακόμα τέσσερις συναυλίες και θα υπάρξει και συνέχεια τον Αύγουστο.

Προς το παρόν όμως απόψε το βράδυ κάποιοι τυχεροί -η βραδιά είναι ήδη sold out- θα απολαύσετε τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου σ’ ένα διάλογο σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής με τίτλο «Από τη ρίζα στον ανθό» μαζί με τον Δημήτρη Πάντο και τους Τάκη και Στέλιο Φραγκούς. Η συγκεκριμένη βραδιά δεν προβλέπεται να επαναληφθεί όμως την Κυριακή 26 Ιουλίου, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου θα βρεθεί ξανά στο αίθριο της Οικίας Κυβέλη με την παράσταση «Θα φέρω γύρα στους μαχαλάδες», με τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών συνθετών των δεκαετιών 1960-1970. Μαζί της οι Δημήτρης Πάντος, Παναγιώτης Μπουζέας και Θανάσης Σοφράς. Τέλος, ο μήνας θα κλείσει με δύο βραδιές με τον Haig Yazdjian και το μελωδικό του ούτι την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Μαζί του οι Γιώργος Κοντογιάννης και Τάσος Πούλιος, θα επιχειρήσουν να ενώσουν μουσικά Δύση και Ανατολή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι βρεθούμε εκεί θα βγούμε κερδισμένοι.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση των εισιτηρίων στο 693 66 63 082 και η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο πριν από την έναρξη των live στις 21.30.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα τρέχοντα και τα επόμενα live μπορείτε να επισκέπτεστε την agenda μας αλλά και τη νέα σελίδα της Οικίας Κυβέλη στο facebook.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist