Kaspar Machine – Το μεγαλύτερο event της Αθήνας επιστρέφει

11/06/2021

To “Kaspar Machine”, το μεγαλύτερο event της Αθήνας, σε σύλληψη – σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, που συνδυάζει το θέατρο του δρόμου, το χοροθέατρο, την performance και την τεχνολογία και αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων (Σιλό) στη Δραπετσώνα.

Η καλλιτεχνική εταιρεία Labillusions, έχοντας μία μακρά πορεία στα θεατρικά δρώμενα και αποτελώντας τη μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει υλοποιήσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ως leader και ένα ως partner, παρουσιάζει ένα requim για τον εγκλεισμό, μια εικαστική προσομοίωση με καμβά τα κείμενα του Αυστριακού Νομπελίστα συγγραφέα Πέτερ Χάντκε. Πρόκειται για μία σύνθεση τεχνών που στην ουσία δημιουργεί ένα θέαμα παρέμβασης στο δημόσιο χώρο, μια εικαστική εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας που προσφέρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις συνδιαλλαγής των τεχνών: μουσική, θέατρο δρόμου, video art, νέες τεχνολογίες. Φέρνει στη σκηνή τις αποκλεισμένες και περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες για να μοιραστούν την απογοήτευσή τους με την κοινωνία, να δημιουργήσουν ελπίδα και να προβάλουν το “συμμετοχικό θέατρο” μέσα από πραγματικές ιστορίες κοινωνικού αποκλεισμού.

Το θέαμα εντάσσεται στο project “Kaspar Machine”, μία διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας και Ρουμανίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe Culture την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Το project αυτό υλοποιείται από την Καλλιτεχνική Εταιρία Labillusions (Ελλάδα) ως Leader και coordinator του προγράμματος, τους θεατρικούς οργανισμούς Teatro dei Venti (Ιταλία), Teatr Biuro Podrozy (Πολωνία), Fusion of Arts (Ρουμανία), το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών Prisma (Ελλάδα) και την Helix Action Theatre (Ελλάδα) ως partners.

Το “Kaspar Machine πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και της επαγγελματικής Σχολής Χορού Άννα Πέτροβα – Μάρω Μαρμαρινού. Το θέαμα παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στην Αθήνα (Λιπάσματα 9 & 10 Ιουλίου 2021) και στη συνέχεια στις πόλεις Μόντενα της Ιταλίας και Πόζναν της Πολωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέαμα και τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

**H άδεια αναβίβασης της παράστασης με τα αποσπάσματα των έργων “Βρίζοντας το κοινό”, “Κραυγές βοήθειας” και “Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε έχει δοθεί από την Suhrkamp Verlag, Berlin.Kaspar, copyright: Frankfurt, Suhrkamp Verlag, 1967.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στις 21:00
Ώρα προσέλευσης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη
Κατάλληλο άνω των 15 ετλων
Πολυχώρος λιπασμάτων (Σιλό), Δραπετσώνα: | Χάρτης
Πρόσβαση: Σταθμός Η.Σ.Α.Π Στάση Πειραιά και Τρόλεϊ 20

“Kaspar Machine”: 
Μια συνεργασία των οργανισμών: Labillusions, Teatro dei Venti, Teatr Biuro Podrozy, Fusion of Arts, Prisma, Helix Action Theatre.
Με την υποστήριξη: Creative Europe Culture

“Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον Covid-19. Ακολουθεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων, ώστε κανείς να μη διστάσει και στερηθεί το αγαθό της ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Σιλό) μπορεί να δεχθεί max. 750 άτομα και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.”

Επικοινωνία / Δημόσιες σχέσεις:
Δέσποινα Ερρίκου | Email
Ράνια Παπαδοπούλου | Email

Βρείτε το Kaspar Machine στα social media: 
Site | Facebook | InstagramTwitter | YouTube 

 

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist