Κατερίνα Κυρμιζή & Γιώργος Νταλάρας – “Red Roses” | Νέο videoclip

28/01/2022

“Τα κόκκινα τριαντάφυλλα πεθαίνουν με ένα δάκρυ..”

Τι μένει απ’ τη φωτιά του έρωτα; Η κρύα στάχτη της σιωπής και η άδεια αγκαλιά. Για αυτό και λένε πολλοί πως ο ερωτευμένος είναι ένας άνθρωπος που άνοιξε λογαριασμούς με τη μοίρα. Αυτήν την λεπτοφυή αναμέτρηση με τη μοίρα εκφράζει ο συνθέτης Νίκος Γρηγοριάδης μελοποιώντας τους στίχους του Χρήστου Γραβρήλου, στο τρυφερό ντουέτο της Κατερίνας Κυρμιζή και του Γιώργου Νταλάρα “Red Roses”, που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ του “Ο βασιλιάς της λύπης” (Formiggart/2021). Σε αυτό, ο Γιώργος Νταλάρας ξεδιπλώνει την αισθαντική και τρυφερή πλευρά δίπλα στην πάντα ντελικάτη Κατερίνα Κυρμιζή.

Το βίντεο υπογράφουν για άλλη μια φορά ο ίδιος ο δημιουργός και η Κυρμιζή που επέλεξαν να παίξουν με το κόκκινο χρώμα πάνω σε έναν ασπρόμαυρο καμβά. Ένα κορίτσι ντυμένο στα κόκκινα περιμένει όπως περιμένουν πάντα οι ερωτευμένοι. Το αγόρι της δεν έρχεται ποτέ κι έτσι, βαδίζει μέσα στην παγωνιά του κόσμου, μόνη! Το κορίτσι που εμφανίζεται στο βίντεο είναι η κόρη του μουσικού διδύμου στη μουσική και στη ζωή, Μυρτώ!

Για να αγοράσετε το άλμπουμ “Ο βασιλιάς της λύπης” πατήστε εδώ.

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες εδώ.

“Τα κόκκινα τριαντάφυλλα
ανθίζουν το χειμώνα
κι είναι χλωμά, πολύ χλωμά
εκεί στη λύσσα του βοριά
φυτρώνουν τόσο μόνα…”

Το τραγούδι “Red Roses” είναι το τρίτο κατά σειρά από το άλμπουμ του Νίκου Γρηγοριάδη “Ο Βασιλιάς της λύπης” που οπτικοποιείται. Προηγήθηκαν το ομότιτλο του άλμπουμ ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε στίχους του ίδιου του συνθέτη, και το “Κι αν έσβησε σαν ίσκιος” σε ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα και σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο ίδιος ο δημιουργός όπου έπαιξε κιθάρα, πιάνο και keybords και συμπλήρωσαν στο μπάσο ο Γιάννης Γρηγορίου, στα τύμπανα ο Δημήτρης Αντωνιάδης και στην ηλεκτρική κιθάρα η Κατερίνα Κυρμιζή. Ηχοληψία, μίξη και mastering έκανε ο Ηλίας Λάκκας στο studio Odeon και την παραγωγή την υπογράφουν οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.

Credits:
Βίντεο: Νίκος Γρηγοριάδης & Κατερίνα Κυρμιζή
Συμμετέχει η Μυρτώ Γρηγοριάδη

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Ηλίας Λάκκας, odeon
Ενορχήστρωση, προγραμματισμός: Νίκος Γρηγοριάδης
Παραγωγή: Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή, Ηλίας Λάκκας

Έπαιξαν:
Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Ακουστικές & Ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο, keyboards: Νίκος Γρηγοριάδης
Κλασική κιθάρα: Κατερίνα Κυρμιζή

Βρείτε την Κατερίνα Κυρμιζή στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Βρείτε τον Νίκο Γρηγοριάδη στα social media:
Facebook | Spotify

Βρείτε τον Γιώργο Νταλάρα στα social media:
Facebook | YouTube | Spotify


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist