Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας – «Ο φράχτης ήτανε ανοιχτός» | Νέο Τραγούδι

17/07/2019

Οι αδελφοί Κατσιμίχα ηχογραφούν μαζί μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, αποτίοντας φόρο τιμής στον Παύλο Σιδηρόπουλο, ερμηνεύοντας ένα ξεχωριστό τραγούδι που βασίζεται στο ποίημά του «Ο φράχτης ήτανε ανοιχτός».

Ο δίσκος που το περιλαμβάνει, λέγεται «Εξακρίβωση» και περιέχει μελοποιημένα, για πρώτη φορά, ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Δημήτρη Καρρά.

Ο δίσκος «Εξακρίβωση» που θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένος το Φθινόπωρο από το Ogdoo Music Group θα περιέχει 13 μελοποιημένα ποιήματα και 5 απαγγελίες ποιημάτων του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος αποκαλύπτει μέσα από τα ποιήματά του, κάτι άγνωστο στους περισσότερους, ότι εκτός από ένας τραγουδοποιός που το όνομά του έχει περάσει στη σφαίρα του μύθου, είναι και ένας εξαίρετος ποιητής με καίριο και ευαίσθητο λόγο, προφήτης και διανοούμενος του καιρού του.

Το γεγονός της συνάντησης των αδελφών Κατσιμίχα από μόνο του δείχνει τη σπουδαιότητα της επερχόμενης έκδοσης του δίσκου «Εξακρίβωση».

«Ο Φράχτης ήτανε ανοιχτός» είναι ένα υπέροχο οδοιπορικό ενηλικίωσης, που αρχίζει με την αμφισβήτηση της γονεϊκής δύναμης, της πρώτης εξουσίας που αμφισβητεί η νεότητα για να ορίσει μέσα από αυτή την πρώτη σύγκρουση, τον αληθινό μοναδικό της εαυτό μέσα στο πλήθος.

Είναι όμως ταυτόχρονα και μια στοργική ευχή στον τολμηρό πιονέρο της ζωής που αγνοεί τους κινδύνους του νέου κόσμου που διψά να ανακαλύψει.

Ο ήχος των δύο φωνών, οικείος και αγαπημένος, ακούγεται σαν το θρόισμα του ανέμου όταν συναντά το ιερό δέντρο της μνήμης.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist