Kavilia Cooperativa – “Συμμετοχικός Σχεδιασμός”

30/09/2021

Η ΚοινΣεπ Kavilia Cooperativa, με έδρα τη Σύρο, ξεκινάει τη δραστηριότητά της με δύο δράσεις στο χώρο του συμμετοχικού σχεδιασμού και της εκπαιδευτικής χειροτεχνίας.

Πρώτη δράση – συμμετοχικός σχεδιασμός: Σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης προχωράμε στην κατασκευή και τοποθέτηση στο δημοτικό κηπάριο της Μεταμόρφωσης ξύλινων καθισμάτων, παιχνιδιών εξωτερικού χώρου και άλλων στοιχείων που θα καταστήσουν το χώρο φιλόξενο και χρηστικό για τους κατοίκους της Σύρου.

Η μικρής κλίμακας παρέμβαση στο δημόσιο χώρο σχεδιάζεται και θα πραγματοποιηθεί από ομάδα φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εργαστήρια που οργανώνει και συντονίζει η ΚοινΣεπ Kavilia Cooperativa στα πλαίσια Σχεδίου Αλληλεγγύης (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης).

Δεύτερη δράση – εκπαιδευτική χειροτεχνία: Σε συνεργασία με το εργαστήριο νέων τεχνολογιών Digijeunes (Τουλούζη, Γαλλία) και στα πλαίσια του σχεδίου δράσης “Through Time and Space” (Erasmus+) θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια δημιουργίας Αυτομάτων (εικαστικών κατασκευών με κίνηση- kinetic art sculptures). Αυτή η δράση θα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και θα σχεδιαστεί / υλοποιηθεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Kavilia Cooperativa με τη βοήθεια και συνέργεια φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Με την ολοκλήρωση αυτής της δράσης πέντε συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Γαλλία (Σεπτέμβριος 2022).

Αν είσαι νέος / νέα που ζεις στη Σύρο και σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις στις δράσεις μας επικοινώνησε με τους παρακάτω τρόπους: Τηλέφωνα: 6943520836 / 6972514613 ή μέσω Email

Βρείτε το Kavilia Cooperativa στο Facebook πατώντας εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist