Κόμης Χ – “Μακάρι” | Νέο τραγούδι

18/03/2021

«Η μουσική δεν έχει φραγμούς. Δεν ορίζεται πια.
Τουλάχιστον στο δικό μου το κεφάλι. Θέλω να κάνω μουσική.
Όχι hip hop. Όχι rock. Όχι pop.
Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί. Μπορεί και τίποτα.»

Λευτέρης “Κόμης Χ” Παναγιωτίδης, Μάρτιος 2021

Η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η ευθραυστότητα, δεν ανήκουν στις δημοφιλείς θεματολογίες που βρίσκουν οι ανδρικές φωνές στο ελληνικό hip hop ρεπερτόριο. Ο ίδιος όμως ο Κόμης Χ, έχει αποδείξει πολλές φορές πως ξεπερνά τα μουσικά και θεματολογικά όρια που τίθενται από τους ομότεχνούς του.

Γνωστός στους rap κύκλους από τις αρχές του 2000, ο Κόμης Χ έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 2007. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες και επιτυχίες, με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ύστερα από μία σύντομη παύση, ο Κόμης Χ επανήλθε στα αυτιά των πολλών, μέσα από τη συνεργασία του με το Γιάννη Κότσιρα στο κομμάτι του «Κοίτα Γύρω» που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές. Έπειτα, ακολούθησε το εξαιρετικό «Ανυπομονώ», ένα αφιέρωμα στην άφιξη του γιού του.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο καλλιτέχνης κυκλοφορεί το “Μακάρι” ένα τραγούδι για τον έρωτα και τον αποχαιρετισμό. Μια μπαλάντα, που ίσως να είναι rap, ίσως και όχι, δεν χρειάζεται πολύπλοκες επεξηγήσεις. Όπως λέει και ο ίδιος στο description του κομματιού στο διαδίκτυο: «Αν πραγματικά αγαπάς, θα αφήσεις την αγάπη να νικήσει».

Το τραγούδι προέκυψε από τη μουσική συνεργασία του με τον Πάνο Γουργιώτη και τον Σωτήρη Νούκα. Ο Γιάννης Λεμονίδης ανέλαβε την κινηματογράφηση και τη σκηνοθεσία του videoclip πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα φαίνεται να τον δικαίωσε, αφού στο YouTube άγγιξε από τις πρώτες ημέρες τις 10.000 προβολές.

Ο Κόμης Χ είναι εδώ, πιο ώριμος από ποτέ. Δημιουργεί και αγγίζει θέματα ακριβώς όπως ο ίδιος επιθυμεί. Χωρίς αντιπερισπασμούς, χωρίς να ακούει σειρήνες. Η δύναμη του ατόμου που δόθηκε απόλυτα σε κάτι που τελείωσε, και στο πέρας της σχέσης καλοπροαίρετα εύχεται και αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη, είναι κάτι σπάνιο και αξιόλογο. Ίσως και γενναίο. Άλλωστε, χρειάζεται αρκετό θάρρος για να ευχηθεί κανείς:

“Μακάρι να’ σαι πιο καλά από τότε που ήσουνα εδώ,
μακάρι να’ σαι πιο καλά και ας είμαι εγώ το παρελθόν.”

Βρείτε τον Κόμη Χ στα social media:
Facebook | Instagram | Spotify | Youtube

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist