Η παράσταση “Κρόνος και Δίας” στο Θέατρο Απόλλων

20/06/2022

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣ: Mονομαχία χωρίς τέλος

Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, για την αιώνια πάλη της ζωής ενάντια στο χρόνο.

Τι είναι ο χρόνος και μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να τον δαμάσει;

Αναζητώντας απαντήσεις στην αιώνια αγωνία του ανθρώπου γύρω απ’ το ζήτημα του χρόνου, η παράσταση στρέφεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στον μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία, γνωστή στη μυθολογία και ως Τιτανομαχία. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ειδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση, βασισμένη στη Θεογονία του Ησίοδου με μία ηθοποιό, ένα μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο που παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους για το ξενόγλωσσο κοινό. Η παράσταση συνιστά ιδανική επιλογή για τόσο για το ντόπιο πληθυσμό, όσο και για τους επισκέπτες της Σύρου και ειδικά τους ξενόγλωσσους, αφού συνδυάζει την πλούσια αρχαιοελληνική μυθολογία με τις σύγχρονες αισθητικές τάσεις σ’ ένα φρέσκο, πρωτότυπο, σύντομης διάρκειας ( 60 λεπτών) και εντυπωσιακό ψυχαγωγικό θέαμα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το Σεπτέμβριο του 2021, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Από το Νοέμβριο του ’21 έως τον Απρίλιο του ’22 παρουσιάστηκε στο θέατρο Altera Pars στην Αθήνα.

Ταυτότητα της Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

Σύλληψη/Ιδέα-Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Ηχοληψία/βίντεο παράστασης: Iωσήφ Τοπαλιάν
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντα Κουγιά

Παραγωγή : Altera Pars (2021-22)

Πληροφορίες για την παράσταση

25 & 26 Ioυνίου, Θέατρο Απόλλων
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (Κανονικό) & 10 ευρώ (Φοιτητές /ΑΜΕΑ/Άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/kronos-kai-dias/?lang=el

Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars μπορείτε επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου, καθώς και τις σελίδες Altera Pars B & Αltera Pars και Altera Pars Altera Pars ) και alterapars_theatre


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist