“Κυκλαδία – Αναζητώντας τον πολιτισμό” | Πρόγραμμα Ιουλίου 2021

13/07/2021

Η Κυκλαδία είναι ένας ανεξάρτητος κοινωφελής οργανισμός, καρπός μιας ομαδικής μη κερδοσκοπικής προσπάθειας από μόνιμους κάτοικους της Νάξου, στην καρδιά των Κυκλάδων.

Πρώτο βήμα είναι η δημιουργία και η διάθεση ενός πολυδιάστατου χώρου όπου γίνεται δυνατή η συνάντηση και η συνεργασία καλλιτεχνών και ερευνητών, παρέχοντας όσο το δυνατόν τα απαραίτητα μέσα για την πραγμάτωση των εγχειρημάτων τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυκλαδία φιλοξενεί τους επισκέπτες καλλιτέχνες και ερευνητές άλλων τόπων και ενθαρρύνει ενεργά την συμμετοχή του δυναμικού της τοπικής κοινωνίας.

Εξίσου σημαντική είναι η εκπαιδευτική διάσταση του χώρου. Μαθησιακοί κύκλοι, εργαστήρια, παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες θα διεξάγονται σε τακτική βάση για όλο το χρόνο τόσο από κατοίκους του νησιού όσο και από επισκέπτες.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, βασική αναζήτηση της Κυκλαδίας είναι καθεαυτά τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ενώ ζούμε στην εποχή της εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης, αδυνατούμε να εγγυηθούμε την ευημερία του είδους μας – πολύ λιγότερο την ευημερία του πλανήτη. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί σε μία δίνη, κινούμενη από την απληστία, την ματαιοδοξία, την ανισότητα, τη βία κ.ο.κ Αισθανόμαστε ότι είναι πρωταρχική ευθύνη μας να αναθεωρήσουμε την πορεία του πολιτισμού μας, πιστεύοντας ότι ένας διαφορετικός τρόπος ύπαρξης είναι εφικτός.

 

Πρόγραμμα Ιουλίου 2021


 Κυριακή 18 Ιουλίου – 21:00 | Συναυλία μουσικής: “Φυστικί Σαλόνι” 
Αλέξανδρος Καρλής [κόντρα μπάσο], Γιώργος Χατζηγεωργίου [βιολί], Ελεάννα Παπανικολοπούλου [κρουστά, φωνή] και Άγγελος Πισχίνας [λαούτο]
Παραδοσιακή μουσική της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς.

Τετάρτη 21 Ιουλίου – 21:00 | Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους
Ελεάνα Χατζάκη & Ταξιάρχης Μπελιγιάννης
“Παραμύθια της προφορικής παράδοσης”, Παραμύθια από τις τέσσερις γωνίες του κόσμου που ταξίδεψαν από το στόμα στο αυτί και από τ’ αυτί στο στόμα. Ο Ταξιάρχης και η Ελεάνα αφηγούνται.

Παρασκευή 23 Ιουλίου – 21:00 | Θέατρο: Εγώ νησί στα χρόνια
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης
Παραγωγή: Nomades Artcore
Μια παράσταση, μελέτη πάνω στην έννοια της νησιωτικότητας που ερευνά τις συνήθειες της ζωής στις Κυκλάδες, παλιότερα και σήμερα, ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά και στο μέλλον.

Σάββατο 24 Ιουλίου – 21:00 | Μουσική ομάδα & banda
Eπιμέλεια: Κώστας Τσαρούχης
Η μουσική ομάδα & banda θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών που έχουν εμπνευστεί και γράψει βασισμένοι στην μεγάλη οικογένεια των τροπικών μουσικών παραδόσεων της Ανατολής. Θα ακουστούν συνθέσεις των Αντώνη Απέργη, Ross Daly, Dine Doneff καθώς επίσης παραδοσιακές μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο.

Τρίτη 27 Ιουλίου -19:30 | Αφήγηση παραμυθιών για παιδιά
Αφήγηση παραμυθιών για τους μικρούς φίλους μας από την Μαρία Τερζάκη. Παιδιά ελάτε να μάθετε τι έγινε εδώ κι εκεί μέσα στη ζέστη την τρελή μια Τρίτη απόγευμα!

Παρασκευή 30 έως Κυριακή 1 Ιουλίου – από το απόγευμα έως το βράδυ | Cycladic Light & Earth Festival 2021
Μια τριήμερη συνάντηση στο φυσικό τοπίο της ορεινής Νάξου, με μουσικές του κόσμου και ανοιχτή σκηνή για αυτοσχεδιασμό, εκθέσεις εικαστικών, σεμινάρια και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, αφήγηση παραμυθιών, σκάκι & παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια, κουζίνα με πολύχρωμες γεύσεις, πάγκους με βιβλία, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά αντικείμενα και έργα τέχνης, συζητήσεις και παρουσιάσεις και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Κυκλαδία πατώντας εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist