Λάκης Παπαδόπουλος – “Γιόκα μου” | Νέο τραγούδι

28/05/2021

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έχει τη σπάνια ικανότητα να δημιουργεί τραγούδια αναφοράς που εγγράφονται στη συλλογική μας μνήμη και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του soundrack της ζωής μας. Ένα τέτοιο τραγούδι είναι και το “Γιόκα μου” που εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group, καθώς προαναγγέλλει την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου του άλμπουμ που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, για να κάνουμε τη σύνδεση με τα προηγούμενα, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό τραγούδι, σε εμπνευσμένους στίχους της Μαρίας Μπακιρτζή, που μιλά με συγκλονιστικό τρόπο για την αμήχανη σχέση πατέρα και γιου, εκεί που το σ’αγαπώ δε λέγεται σχεδόν ποτέ, αλλά πάντα υπονοείται με μια τρυφερή χειρονομία ή ένα στοργικό, διστακτικό λόγο.

Με αφορμή την περιπέτεια της απομόνωσης που περάσαμε επώδυνα όλοι, ο Λάκης τραγουδά έναν ύμνο στην πατρική αγάπη, που περνά πάντα σε δεύτερο πλάνο, αδικημένη σε σχέση με τη μητρική που “δικαιολογεί” τη διαχυτικότητα και την έκδηλη στοργή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι στίχοι που εκφράζουν την πατρική τρυφερότητα είναι γραμμένοι από μια γυναίκα, την εξαιρετική Μαρία Μπακιρτζή.

Το τραγούδι “Γιόκα μου”, έντονο, ρυθμικό και σε κάποιες στιγμές σπαρακτικό, καταφέρνει να εκφράσει ξεκάθαρα σε λίγους στίχους όλα όσα υπαινικτικά μόνο έχουν ειπωθεί από έναν πατέρα στο γιο του. Ο πατέρας εξουθενωμένος από τα ανείπωτα λόγια αγάπης που λιμνάζουν χρόνια μέσα του αποφασίζει να τα τραγουδήσει χαρίζοντάς μας στιγμές ατόφιας συγκίνησης.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος για μία ακόμα φορά με ένα του τραγούδι μιλά εκ μέρους μας και το κάνει με το  μοναδικό τρόπο που υπαγορεύεται από το σπάνιο δημιουργικό το χάρισμα.

Το τραγούδι “Γιόκα μου” κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε το “Γιόκα μου” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Βρείτε τον Λάκη Παπαδόπουλο στα social media:
Facebook | Instagram 

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist