Λεωνίδας Μαριδάκης & Βίκυ Καρατζόγλου – “Στων Λωτοφάγων το νησί” | Νέο τραγούδι

17/11/2021

Το “Στων Λωτοφάγων το νησί” είναι ένα ταξιδιάρικο ντουέτο που ερμηνεύει ο Λεωνίδας Μαριδάκης μαζί με τη Βίκυ Καρατζόγλου. Η μουσική ανήκει στον Λεωνίδα Μαριδάκη ενώ τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Λέντζος.

Είναι ένα εξωστρεφές ρυθμικό τραγούδι στο οποίο οι “ήρωες” το σκάνε με τον τρόπο του ο κάθε ένας από όλα αυτά που τους καταπιέζουν και βάζουν πλώρη για έναν φανταστικό τόπο στον οποίο θα ξεχάσουν τις συμβάσεις και τους συμβιβασμούς, θα αποδεχτούν τα λάθη τους και θα κάνουν μια νέα αρχή. Είναι ένα τραγούδι για την ελευθερία και την ουτοπική ίσως επιλογή, που όμως ζει πάντα μέσα στη φαντασία μας: Την απόδραση μακριά από αυτά που μας ζορίζουν.

Το τραγούδι συνοδεύει ένα “γλυκόπικρο” βιντεοκλίπ γυρισμένο σε χαρακτηριστικά τοπία της Αθήνας και στο οποίο οι δύο πρωταγωνιστές αφηγούνται την ιστορία τους, απομακρύνονται, ξεσπάνε και ξαναβρίσκονται ο ένας πλάι στον άλλον, σαν θεατές τις ίδιας τους της ζωής.

Το τραγούδι “Στων Λωτοφάγων το νησί” θα περιέχεται στο τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Λεωνίδα Μαριδάκη “Δίδυμα σαν σκουλαρίκια” που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μετρονόμος το προσεχές διάστημα και στο οποίο τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Λέντζος. Στο άλμπουμ που κύριος ερμηνευτής είναι ο Λεωνίδας Μαριδάκης συμμετέχουν ο Σταύρος Σιόλας, η Μάρθα Φριντζήλα και η Βίκυ Καρατζόγλου.

Credits:
Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
Παντελής Ντζιάλας: κιθάρες
Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο
Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά
Λεωνίδας Μαριδάκης: ακορντεόν
Ηχογράφηση – μίξη, mastering: Γιώργος Φραγκέλης

Βρείτε τον Λεωνίδα Μαριδάκη στα social media:
Website | Facebook | Instagram | Email

Βρείτε την Βίκυ Καρατζόγλου στα social media:
Facebook | Instagram

 

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist