Με δυνατό line up & street artists έρχεται το 1ο Stray Art Festival

12/09/2017

Το Stray Art Festival ξεκινάει σε λίγες μέρες και η Σύρος κινείται στους ρυθμούς της 1ης Περιπλανώμενης γιορτής της Τέχνης του δρόμου μέσα από τοιχογραφίες, μουσικά live, θέατρο, φαγητό κι άλλα μαγικά κι ωραία.

Στις 22-24 Σεπτεμβρίου καταφθάνουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα για να γεμίσουν αυτό το 3ήμερο με χρώμα και να ζωντανεύσουν το Καρνάγιο και το Ναυπηγείο του Νεωρίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα του Stray Art ,έδωσε στις 24 Αυγούστου η oμάδα Urban Act που αποτελεί ένα συλλογικό φορέα δημιουργίας και προώθησης δημόσιων τοιχογραφιών στην Ελλάδα με συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς οι οποίοι εφαρμόζουν προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών ανά τον κόσμο. Με τη σειρά τους φιλοτέχνησαν τον τοίχο του Νεωρίου.

Οι πρώτοι δύο τοιχογράφοι που έθεσαν τις πρώτες πινελιές στον ανανεωμένο καμβά ήταν ο Kez και ο Same84.Στις 22-24 θα ολοκληρωθεί η νέα εικόνα με του Νεωρίου μέσα από ένα συνονθύλευμα καλλιτεχνών και διαφορετικών στυλ.

 

 

 

 

 

 

 

Ο θεματικός άξονας του 3ημέρου βασίζεται στη μετάβαση από το ξένο στο ελληνικό στοιχείο αποδίδοντας ένα αέρα από νησί και γλέντι.

Αυτό το θέμα θα αποδοθεί στο κομμάτι της τοιχογραφίας μέσω 3 βασικών θεματικών ενοτήτων:
1. Νησιώτικη ζωή (Θάλασσα, ψάρεμα, ήλιος, γλάροι, κύματα, ή οτιδήποτε άλλο σημαίνει για κάποιον νησί)
2. Προσωπικότητες της Σύρου (Μάρκος Βαμβακάρης, Γεώργιος Σουρής, Δημήτριος Βικέλας, Μάνος Ελευθερίου κ.α.)
3. Η βιομηχανική Ερμούπολη – Αναδρομή στην ακμάζουσα βιομηχανική Σύρο ή σε ότι έχει απομείνει στην σημερινή μορφή της.

Οι τοιχογράφοι που θα είναι μέρος του 1ου Stray Art Festival είναι:

Το φεστιβάλ υπόσχεται να ενεργοποιήσει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις και μέσα από το κομμάτι της μουσικής. Ο ήχος και ο ρυθμός των μουσικών θα γεμίσει ενέργεια και παλμό το εορταστικό αυτό τριήμερο. Το πέρασμα από το σύγχρονο στο παραδοσιακό θα αποδοθεί μέσα από πολλές και διαφορετικές μουσικές από όλο τον κόσμο αλλά και την ελληνική παράδοση, συνδυάζοντας σε ένα 3ήμερο μουσικό ταξίδι την ψυχεδελική ροκ με το λαϊκό ροκ εν ρολ μέχρι το αγνό μικρασιατικό ρεμπέτικο. Eκπρόσωποι σε αυτό το 3ήμερο αδέσποτο γλέντι είναι οι:

Όμως η πληθώρα των δρώμενων δεν τελειώνει εδώ για το Stray Art Festival καθώς νησιώτικες γεύσεις, διάφοροι εκθέτες κοσμημάτων και ζωγραφικής, κρυμμένοι χορευτές, ένα θεατρικό παιχνίδι και μια θεατρική παράσταση θα ολοκληρώσουν την εμπειρία του ανταμώματος στο δρόμο του κεφιού που θέλει να ανακαλέσει στις μνήμες των θεατών η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το 1o Stray Art Festival σας καλεί να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία εικόνας, ήχου και γεύσεων, να μοιραστείτε την αγάπη για την δημιουργικότητα απολαμβάνοντας, παράλληλα, κάθε σκέψη και έμπνευση.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικότερο πρόγραμμα του φεστιβάλ μείνετε συντονισμένοι!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist