Λουκάς Θάνος – Πάνος Δημητρόπουλος | «Κόρη Αδάμαστη»

30/07/2020

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης συμμετέχουν σε μία ξεχωριστή δουλειά, παρουσιάζοντας το έργο «Κόρη Αδάμαστη» σε μουσική Λουκά Θάνου και ποίηση Πάνου Δημητρόπουλου.

Το έργο, όπως γράφει στο σημείωμά του ο Λουκάς Θάνος, αποτελεί μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης της ανάσας της ποίησης, μια άσκηση του δημιουργού που επιχειρεί να δαμάσει την Αδάμαστη Κόρη.

Τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, που έχουν δημιουργήσει τη δική τους ταυτότητα στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι, ερμηνεύουν με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο το έργο, το οποίο θα παρουσιαστεί live στις 31 Ιουλίου, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» που καθιέρωσε φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού.

Προπομπούς αυτής της εμπνευσμένης σύμπραξης, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Oxygen, αποτελούν τα «Φύσα Ζωή» και «Κόκαλα Παλιά», τα οποία μας εισάγουν με έναν τρόπο μυσταγωγικό σε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό έργο.

«Και να, που φτάσαμε ως εδώ, ως την αδάμαστη κόρη του Πάνου με την κραυγή του Γιώργου και την αισθαντικότητα του Νίκου που χάιδεψε τα όργανα και γέννησαν τον ήχο και να, που φτάσαμε ως εδώ, ως την μητέρα των αγριμιών, την Κόρη την Αδάμαστη, απλώνοντας το χέρι της καρδιάς, της Καρδιάς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λουκάς Θάνος.

CREDITS
Σύνθεση: Λουκάς Θάνος
Ποίηση: Πάνος Δημητρόπουλος
Επιμέλεια οργάνων και ενορχήστρωση: Νίκος Στρατάκης
Οι ηχογραφήσεις – mix – mastering, πραγματοποιήθηκαν στο studio Astra με ηχολήπτη τον Κώστα Μαρκάκη


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist