Μάνος Τρυπιάς – Φερνάντο | Νέο τραγούδι

09/11/2023

Ο Μάνος Τρυπιάς μας παρουσιάζει το 3ο του ραδιοφωνικό single “Φερνάντο”, μέσα από το album του που έχει γενικό τίτλο “Φράχτες & Σύνορα”. Μια σύνθεση που αγαπήθηκε και ξεχώρισε από τους ακροατές και τους φίλους του αγαπημένου τραγουδοποιού, για την βαθύτητα των στίχων του, αλλά και των μελωδιών του!

Ο στιχουργός Κώστας Μπέζας προς τιμή του ποιητή και συγγραφέα Φερνάντο Πεσόα, από τον οποίο αντλήθηκε η σπουδαία φράση «είμαστε όλοι εξαιρέσεις σε έναν κανόνα που δεν υπάρχει», για χάρη του οποίου δόθηκε και ο σχετικός τίτλος του τραγουδιού, έγραψε ένα τραγούδι για όλους τους διαφορετικούς, και για όλους τους εξαιρετικούς! Όλοι αυτοί είμαστε, εμείς όλοι! Ενώ ο Μάνος Τρυπιάς ήρθε με τις μελωδίες του να μας πείσει ότι η φιλοσοφία ΝΑΙ γίνεται τραγούδι και ότι τίποτα σπουδαίο από εκείνα που γράφτηκαν δεν μπορεί απλά να διαβαστεί, αλλά μπορεί  ταυτόχρονα και να τραγουδηθεί.

Παράλληλα μας παρουσιάζει και ένα εξαιρετικό animated lyric video, που αναδεικνύει με τον πιο όμορφο τρόπο το τραγούδι, δημιουργία του Μάριου Ταβερνάρη.

Ο “Φερνάντο” από τον Μάνο Τρυπιά είναι μια σύνθεση που περιλαμβάνει γνώσεις από πολλά βιβλία μαζί σε μουσική «συμπίεση» ενός τραγουδιού τριών λεπτών, ανακαλύπτοντας διαφορετικούς αλγόριθμους της ζωής του!

Φερνάντο – Στίχοι
Η ζωή σου μια πατέντα
Κλάψε, πόνεσε και γλέντα
Μη θυμάσαι ότι δίνεις
Μόνο κοίταξε να αφήνεις

Στη δική σου ιστορία
Δεν υπάρχει αμαρτία
Στη δική σου την πορεία
Οι πλανήτες σε απαρτία

Είμαστε όλοι ένας κι ένας
Μια εξαίρεση ο καθένας
Κι ο κανόνας δεν υπάρχει
Ο Φερνάντο δίκιο θα χει

Έλα σκόρπα τα φιλιά σου
Θυσιάσου κι άντε γεια σου
Μη μετράς και μη ζυγιάζεις
Το αποτύπωμα σου βάζεις

Είμαστε όλοι ένας κι ένας
Μια εξαίρεση ο καθένας
Κι ο κανόνας δεν υπάρχει
Ο Φερνάντο δίκιο θα χει

Ακούστε όλο το album “Φράχτες & Σύνοραστο YouTube.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist