Μανώλης Μητσιάς – “Τραγούδια παράλληλα” | Νέο τραγούδι

03/11/2021

Τραγούδι σπάνιας λαΐκής φλέβας, το “Τραγούδια παράλληλα”, που ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς, μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ “Τα χέρια”, σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους του Δημήτρη Λέντζου, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μετρονόμος με την συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών, πέραν του Μανώλη Μητσιά.

Πρόκειται για την τέταρτη ολοκληρωμένη παρουσία του Βαγγέλη Μαχαίρα ως συνθέτη, με ένα άλμπουμ που αποκαλύπτει το πολύπτυχο του συνθετικού του ταλέντου.

Στα “Τραγούδια παράλληλα” όλα ξεκινούν από ένα ραδιόφωνο που παίζει “Την ταμπακιέρα” και με αφορμή “τα τραγούδια που αγαπά” ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος στήνει ένα υπέροχο μικρό θεατρικό με δύο πρωταγωνιστές.

Ο Βαγγέλης Μαχαίρας έχει γράψει μουσική από αυτές που γκρινιάζουμε ότι γράφονταν παλιά αλλά όχι σήμερα. Ένα ατόφιο λαϊκό μινόρε που αποδίδει με τον γνώριμο δωρικό του τρόπο ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Βαγγέλης Μαχαίρας είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και πετυχημένους μουσικούς μας. Έχει παίξει μπουζούκι δίπλα στους: Γρηγόρη Μπιθικώτση, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νίκο Ξυδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιώτα Νέγκα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Πλατύραχο, Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Κανά, Κώστα Καράλη, Κωνσταντίνα, Πέμη Ζούνη, Μελίνα Ασλανίδου, Μάνο Πυροβολάκη, Σοφία Παπάζογλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Θάνο Παπανικολάου, Μπάμπη Τσέρτο, την Ορχήστρα Ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, την Καμεράτα. κ.α.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Δημητριάδης, Ραλλία Χρηστίδου, Βίκυ Καρατζόγλου και άλλοι.

Credits:
Ερμηνεία: Μανώλης Μητσιάς
Μουσική: Βαγγέλης Μαχαίρας
Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος
Από το άλμπουμ “Τα χέρια” (Μετρονόμος 2021)

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γρηγόρης Συντρίδης: Τύμπανα
Γιάννης Πλαγιανάκος: Κοντραμπάσο
Γιώργος Παπαχρηστούδης: Πιάνο
Βαγγέλης Μαχαίρας: Μπουζούκι, ακουστική κιθάρα, μπαγλαμά, programming

Ενορχήστρωση: Βαγγέλης Μαχαίρας
Ηχοληψία, μίξη, mastering: Θανάσης Γκίκας | Studio Mythos
Φωτογραφία εξωφύλλου: Μυρτώ Καϊοπούλου
Διεύθυνση και επιμέλεια παραγωγής: Βαγγέλης Μαχαίρας

Βρείτε τον Μανώλη Μητσιά στα social media:
Website | Facebook


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist