Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά στην εκπομπή “Συναντήσεις”

04/11/2020

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 19.00, καλεσμένη της Ελένης Γουρνέλου στην εκπομπή “Συναντήσεις”, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά.

Η Μαρία Δεναξά σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφικών Σπουδών. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Γαλλικού Πολιτισμού και Ιστορίας του Παν/μιου της Σορβόνης και του τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών σπουδών με εξειδίκευση στην δημοσιογραφία και την επικοινωνία του Πανεπιστήμιου της Ρεν. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν/μιο Stendhal της Γκρενόμπλ απ όπου το 2010 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και την Επικοινωνία.

Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά και έχει πάρει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια του προσωπικού του BBC World Service σχετικά με την αξιολόγηση της είδησης και τις διαφορές στη δομή του ρεπορτάζ για τον γραπτό και τον προφορικό λόγο.

Στα εφηβικά της χρόνια δημοσιογραφεί στη Σύρο όπου και μεγάλωσε. Αρχικά στην τοπική εφημερίδα Κοινή γνώμη αλλά και ως ανταποκρίτρια σε νεανικά έντυπα των Αθηνών. Το επαγγελματικό της ξεκίνημα έγινε το 1988 στον Αιγαίο FM τον πρώτο Ρ/Σ των Κυκλάδων. Δύο χρόνια αργότερα κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων στο New Channel στην Αθήνα. Πολύ γρήγορα περνάει στο MEGA, όπου συνεχίζει το ρεπορτάζ για τις εκπομπές 7+7, Πρωινό Παράθυρο με τον Γιάννη Δημαρά και για τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα συνεργάζεται με τον ρ/σ Kiss FM και στη συνέχεια με τον Flash 9.61 για την εκφώνηση δελτίων ειδήσεων.

Το 1994 φεύγει για το Παρίσι όπου εργάζεται ως ανταποκρίτρια για το Star Channel, την εφημερίδα Ανεξάρτητος, την Deutsche Welle και το BBC World Service. Το 2006 γίνεται η ανταποκρίτρια του ΜΕGA στην γαλλική πρωτεύουσα. Από το 2015 συνεργάζεται με την Real Group και από το 2017 με το Star Channel από το Παρίσι όπου εξακολουθεί να δημοσιογραφεί για τα ελληνικά και Κυπριακά ΜΜΕ.

Στα 30 έτη καριέρας, έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Γάλλους δημοσιογράφους και έχει συναντήσεις και κάνει συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες. Έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ έρευνας και ντοκιμαντέρ με το France 2, France Info , France 5, ARTE, Le Parisien, TV5 Monde, France 24. Κείμενα άποψης, άρθρα και ρεπορτάζ της δημοσιεύονται σε γαλλικές και ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Η ιδιαίτερη πατρίδα της, η Σύρος, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Σύρου, την τίμησε σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Απόλλων το 2014 για τη μακρόχρονη προσφορά της στη δημοσιογραφία, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, ως πρέσβειρα των αξιών και ως εκλεκτή εκπρόσωπο της μαχόμενης δημοσιογραφίας. Επίσης έχει βραβευτεί με το βραβείο του γνωστού Ιδρύματος Μπότση το2018, για την έγκυρη και έγκριτη προσφορά της στη δημοσιογραφία.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist