Μαρία Κουτσουρλή – “Ανακωχή” | Νέο τραγούδι

30/03/2021

Η Μαρία Κουτσουρλή, ένα νέο κορίτσι με βαθιά αισθαντική φωνή και έμφυτο ταμπεραμέντο, κάνει το πρώτο της δισκογραφικό βήμα τον Μάρτιο του 2021 με το τραγούδι «Ανακωχή», σε στίχους και μουσική του Αίσωνα.

Η μουσική της «συνείδηση» διαμορφώθηκε νωρίς τόσο από τις κοινωνικές της επιρροές, όσο και από μία διαρκή προσωπική αναζήτηση σε μουσικές του χθες και του σήμερα. Η κλασική κιθάρα, το δώρο του μπαμπά της σε μικρή ηλικία, ήταν το έναυσμα για πειραματισμούς και η έναρξη διαρκών σπουδών που κρατούν μέχρι και σήμερα. Η 24χρονη Μαρία Κουτσουρλή μέσα στην πιο δύσκολη συνθήκη, αυτήν που δημιούργησε η πανδημία, συναντήθηκε με έναν ταλαντούχο δημιουργό και μαζί έφτιαξαν «Ανακωχή» επιβεβαιώνοντας ότι η νέα γενιά καλλιτεχνών είναι εδώ, έτοιμη να ανθίσει και να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι.

«Με τον Αίσωνα γνωριστήκαμε σε ένα “home made προβάδικο” – ή “κατά κόσμον: υπνοδωμάτιο”, για ένα live που δεν έγινε ποτέ, λόγω covid. Ένα απόγευμα, σε μια πρόβα που πρωταγωνιστούσαν κυρίως φάλτσες νότες, λάθος συγχορδίες και ασταμάτητα γέλια, μουρμούρισε – δήθεν αφηρημένος – μια μελωδία. Τον διακόπτω αμέσως! “Τι ειν’ αυτό;” – αν και, μέσα μου γνώριζα ήδη την απάντηση. “Ένα τραγούδι μου”, απαντάει, τάχα αδιάφορος και συνεχίζει “Σήμερα, όσο μελετούσα για την πρόβα μας, σκεφτόμουν πόσο θα σου ταίριαζε. Το θες;” , “ΝΑΙ!”, του φώναξα, πριν ακούσω το υπόλοιπο. Κι έτσι, λίγο καιρό μετά, ήρθε η ώρα, όποιος κι ό,τι μας “σηκώνει κεφάλι”, να πουν “ΑΝΑΚΩΧΗ”». 

Μαρία Κουτσουρλή

Credits:
Στίχοι – Μουσική: Αίσωνας
Ενορχήστρωση – κιθάρες: Δημήτρης Σιάμπος
Τύμπανα: Αλέξανδρος Δράκος
Πιάνο: Αίσωνας Χαρατσάρης
Κοντραμπάσο: Κώστας Πατσιώτης
Βιολιά: Θοδωρής Μουζακίτης, Κώστας Καριτζής
Βιόλα: Ελευθερία Τόγια
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Ηχοληψία/Μίξη: Νίκος Γκουντινάκης @ Antart Studios
Mastering: Siopis Mastering

Σκηνοθεσία video clip: Γιάννης Παπαναστασόπουλος
1st AC: Στέφανος Ζαρβουλάκος
2nd AC/Backstage Photos: Αμαλία Κωβαίου
Gaffer: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Rental Equipment: RBG Studios / C
Κυκλοφορεί από την Formiggart

Βρείτε την Μαρία Κουτσουρλή στα social media:
Facebook | Instagram | Spotify

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist