Η Μάρω Μαρκέλλου είναι “Υποψήφια Μάνα”

10/07/2017

Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ και δεκάδες συνεργασίες, η Μάρω Μαρκέλλου μας ξανασυστήνεται μέσα από τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Υποψήφια Μάνα». Πρόκειται για έναν δυνατό, uptempo δίσκο με μικρά νοσταλγικά και χιουμοριστικά στοιχεία, με το μοναδικό ταπεραμέντο της Μάρως που είχαμε αγαπήσει ήδη από το “Κορίτσι για σπίτι”.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 13 κομμάτια, άλλα ταξιδιάρικα (Κάιρο, Καλοκαίρι) άλλα δηκτικά (Υποψήφια Μάνα, Σαμπρέλα και Ζάντα) άλλα πιο ποιητικά ή εσωστρεφή (Τσιτσάνης, Ήθελα Κάτι) άλλα με χιούμορ (10 Υδραυλικοί, Με Χώρισε Μαμά), τραγούδια που δημιουργούν εικόνες μοναδικές (Ο γαΜάης, Οι Κοπέλες), όλα βιωματικά που δημιουργούν στον ακροατή την αίσθηση ότι μιλούν για τη δική του ζωή. Εμείς με το πρώτο άκουσμα έχουμε ξεχωρίσει τον “γαΜάη” και τον σιγοτραγουδάμε.

Η ίδια η Μάρω, παραλληλίζει το άλμπουμ με ένα πίνακα ζωγραφικής, όπου αναμιγνύονται ευχάριστα πινελιές από διάφορα μουσικά μονοπάτια της Ελλάδας και του κόσμου: καμηλιέρικα, ηπειρώτικες μελωδίες σε funk γραμμές, latin, indie/pop-folk στοιχεία, λαϊκές μελωδίες στις μπαλάντες, swing, rock, αλλά και μια ιδέα απ´ το αγαπημένο punk (“Υποψήφια Μάνα”). Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στην ίδια, ενώ ασχολήθηκε για πρώτη φορά και με την ενορχήστρωση, με αποτέλεσμα η ολοκληρωμένη δουλειά να την εκφράζει πλήρως.

Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μιρέλα Πάχου, ο Πάνος Μουζουράκης και ο Μπάμπης Στόκας. Η “Υποψήφια Μάνα” είναι ουσιαστικά η κάθε γυναίκα και αυτή η συλλογή των δεκατριών τραγουδιών θα μπορούσε να είναι το soundtrack μίας εντέχνως αποτυπωμένης καθημερινότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

Σήμερα ακούμε το ταξιδιάρικο «Κάιρο», το τρίτο single μέσα από το άλμπουμ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist