Με τεράστια επιτυχία ξεκίνησε το 7ο SIFF!

19/07/2019

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)
«Overexposure» (Υπερέκθεση)
Προβολές | Περφόρμανς | Εργαστήρια

16-21 Ιουλίου 2019 | Σύρος

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σύρου –
Πάνω από 1.000 επισκέπτες έχουν ήδη τιμήσει με την παρουσία τους το SIFF

Νέα μειωμένη στο πάσο του Φεστιβάλ στα 15 ευρώ
Ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκίνησε θεαματικά την Τρίτη 16 Ιουλίου, στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο Παλλάς, με την προβολή της εμβληματικής ταινίας «Ναυσικά» τηςΑνιές Βαρντά. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, Τζέικομπ Μο, Κασσάνδρα Σελεστέν και Άαρον Χάνδρος, καλωσόρισαν το κοινό και παρουσίασαν τη φετινή θεματική με τίτλο «Υπερέκθεση», προσκαλώντας τους φίλους του SIFF να τους ακολουθήσουν σε ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό ταξίδι σε όλο το νησί. Ο αντιπεριφεριαρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, σε σύντομο λόγο του ανέφερε ότι «Το πάθος και η προσήλωση όλων αυτών που πιστεύουν στο Φεστιβάλ έχουν μετατρέψει την όμορφη αυτή ιδέα σε θεσμό διεθνούς κύρους, “συμπαρασύροντας” στα φώτα της δημοσιότητας ολόκληρο το νησί» για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Η υπερέκθεση, θέμα της φετινής διοργάνωσης, είναι μία διαρκής γνωριμία με το φως και τη σκιά που έχουμε ως άνθρωποι, ως κοινωνία».

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή στην Πλατεία Μιαούλη με την προβολή της ταινίας «Βαμπίρ»του Καρλ Θίοντορ Ντράγιερ, υπό τους ήχους της εκπληκτικής μουσικοσυνθέτριας Έλα Ορλίνς και με φόντο την έκλειψη της σελήνης!

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, το κοινό παρακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε τρία σημεία του νησιού, με αφετηρία το καφενείο Λαουτάρι στη 1:00, όπου ο καλεσμένος Wood Lin, Δ/ντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ταϊβάν, και η Tzu-hsuan (aka Jessie) Yang, εκπρόσωπος του Taiwan Docs, μίλησαν για το ντοκιμαντέρ ως μία μέθοδο καταγραφής και για τη χώρα τους. Στη συνέχεια, ο βραβευμένος Αυστριακός καλλιτέχνης Ράινερ Κόλμπεργκερ βρέθηκε στονχειμερινό κινηματογράφο Παλλάς και παρουσίασε μία σειρά από ταινίες του. Στον ίδιο χώρο, προβλήθηκε το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους, με τίτλο «Παραμορφωτικοί τοίχοι». Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε στο μοναδικής αισθητικής ναυπηγείο του Ταρσανά, με το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ Gravity Hill Sound+Image, του καταξιωμένου σκηνοθέτη Τζεμ Κόεν μαζί με τον Γιώργο Ξυλούρη αλλά και τον αμερικάνο DJ Rupture, (Ράπτιουρ) που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή το SIFF.

 

 

Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουλίου σε ξεχωριστές τοποθεσίες της Σύρου:
Ερμούπολη | Λατομείο «Μάνος Ελευθερίου» | Ντράιβ-ιν στην Ντελαγκράτσια | Παραλία Κόμητο | Άνω Σύρος

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
τον κατάλογο του Φεστιβάλ εδώ

Εισιτήρια
Για να προμηθευτείτε ημερήσια εισιτήρια (5€), και κάρτες διαρκείας (νέα μειωμένη τιμή 15€) για όλο το Φεστιβάλ, καθώς και συλλεκτικά αντικείμενα της φετινής διοργάνωσης, επισκεφτείτε το κεντρικό περίπτερο του Φεστιβάλ που βρίσκεται στην πλατεία Μιαούλη. Για μεμονωμένες προβολές μπορείτε να αγοράσετε ημερήσια εισιτήρια και επί τόπου στους χώρους των προβολών.

Μετακίνηση από και προς τους χώρους του Φεστιβάλ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα syrosfilmfestival.org.

SIFF @ facebook, twitter, instagram, vimeo, soundcloud, flickr

hashtag: #SIFF2019


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist