Επιστροφή των ΜΕΝΤΑ με νέο single

26/10/2017

Στις ευχάριστες ειδήσεις της ημέρας, οι ΜΕΝΤΑ επιστρέφουν ξανά στη δισκογραφία. To “Poly” είναι το νέο κομμάτι τους μέσα από το νέο επερχόμενο album τους “Polyend”.

Με το “Polyend” οι MENTA συνεχίζουν τις ορχηστρικές τους αναζητήσεις μέσα από τους ήχους των αναλογικών synthesizers. Οι νέες ορχηστρικές τους συνθέσεις θα συνοδεύονται από εικαστικά video και το άλμπουμ Polyend θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2018.

Οι ΜΕΝΤΑ είναι:
Νίκος Παπαδημητρίου (μπάσο, πλήκτρα,φωνητικά )
Κώστας Βλάχας (κιθάρα, πλήκτρα φωνητικά)
Δημήτρης Λαϊνάς (πλήκτρα, sampler)
Πάνος Γαλάνης (τύμπανα).

Δημιουργούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’90, από τους Κώστα Βλάχα (κιθάρα-φωνή), Νίκο Παπαδημητρίου (μπάσο-φωνή) και Πάνο Γαλάνη (τύμπανα) και το πρώτο τους άλμπουμ έχει τον τίτλο «Στον πλανήτη του Εδμούνδου», προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K. Ο δίσκος κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2000 από τη Studio II rec. και χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των κριτικών ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Την επόμενη χρονιά οι ΜΕΝΤΑ γίνονται τέσσερις με την προσθήκη του Δημήτρη Λαϊνά (πλήκτρα-φωνητικά) και ακολουθούν τα άλμπουμ: “Σε καινούρια μπάντα” – Δεκέμβριος 2003 (Παραγωγή Coti K.) | “Ινστρουμέντα” – Μάιος 2007 (Μίξη-Παραγωγή Coti K. & Χρήστος Λαϊνάς) | “Ποπ” – Απρίλιος 2010 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας) | “ΜΕΝΤΑ” – Νοέμβριος 2012 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας).

Το 2014 κάνουν στροφή στον ήχο τους και κυκλοφορούν το “Téléphérique” με 9 πρωτότυπες instrumental συνθέσεις. Πλέον αναζητούν ένα διαφορετικό ηχητικό δρόμο, αφαιρούν τα φωνητικά και αφήνουν τις εικόνες να δημιουργούνται μέσω της χρήσης των αναλογικών synthesizers που κυριαρχούν. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν ένα digital EP, με τίτλο “K.I.D.” που περιέχει 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις και αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Οι αρχές του 2017 τους βρίσκουν να δουλεύουν το νέο τους δίσκο με ορχηστρικές συνθέσεις οι οποίες θα συνοδεύονται από εικαστικά video. O νέος τους δίσκος αναμένεται στις αρχές του 2018.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist