Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου – “Το καλοκαίρι θα ‘ρθει” | Νέα διασκευή

01/06/2021

“To καλοκαίρι θα ‘ρθει”, δεν γίνεται αλλιώς, ειδικά μετά από ένα τόσο δύσκολο χειμώνα. Και θα έχει την υπέροχη μουσική και τους στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, σαν συλλογή από φωτογραφίες που βγήκαν στις διακοπές με όσα συναισθήματα έκρυψαν πίσω τους.

Η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου ερμηνεύει “Το καλοκαίρι θα ‘ρθει”, ένα τραγούδι που οι φίλοι του Φοίβου Δεληβοριά – όπως και η ίδια – έχουν λατρέψει, για την απροσποίητη και βαθιά ματιά του και τον ρομαντισμό του. Μια ερμηνεία ιδωμένη από την θηλυκή πλευρά, του κοριτσιού που περιγράφουν οι στίχοι.

Η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου το διασκευάζει τρυφερά, σε ακουστική ενορχήστρωση, μόνο με τα απαραίτητα. Όπως θα τραγουδιόταν με μια κιθάρα, ένα βράδυ στην παραλία.

Λίγα λόγια για την  Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου:
Γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου το 1985. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών, ενώ είναι σολίστ στο τραγούδι από 9 ετών. Συνέχισε με σπουδές στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Σταθμός στην πορεία της, η συνεργασία και η μαθητεία της με το μουσικό σχήμα “Εν χορδαίς”. Παράλληλα συνέχισε να γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και  να πραγματοποιεί συμμετοχές στην δισκογραφία.

Από το 2008 εργάζεται και ως καθηγήτρια μουσικής σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και μουσικά σχολεία στην Ελλάδα. Επίσης, διδάσκει σεμινάρια φωνητικού αυτοσχεδιασμού ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Παρόλο που ως τραγουδίστρια έχει ασχοληθεί και με τα jazz standards αλλά και με την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, η ίδια επικεντρώνεται κυρίως στη μελέτη του φωνητικού αυτοσχεδιασμού και του παραδοσιακού τραγουδιού της Ελλάδας και της καθ’ ημάς Ανατολής.

To 2017 απέσπασε την ύψιστη τιμητική διάκριση, το Βραβείο Μουσικής από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), για τη μουσική της στο έργο “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη.

Τραγούδια της έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά στις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.

Credits:
Κιθάρες, κοντραμπάσο, κρουστά, φωνητικά: Γιώργος Σμυρνής
Παραγωγή: Γιώργος Σμυρνής
Ενορχήστρωση: Γιώργος Σμυρνής
Μίξη – mastering: Joe F.K. | Facebook
Φωτογραφία: Πάνος Καλτσάς
Σχεδιασμός Μακέτας: Πάνος Καλτσάς
Δημιουργία Lyric Video: Χρήστος Αντύπας

Βρείτε την Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου στα social media:
Site | Facebook | YouTube | Spotify 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist