Μπάμπης Βελισσάριος – “Να περιμένεις” | Νέο τραγούδι

22/03/2021

«Να περιμένεις» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι του Μπάμπη Βελισσάριου σε μουσική Κώστα Μάκρα και στίχους Μάριου Μάκρα, που κυκλοφόρησε από τον Μετρονόνο. Το τραγούδι έρχεται τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη συνεργασία του Κώστα Μάκρα με τον Μπάμπη Βελισσάριο, το 2017, στον κύκλο συναυλιών «Μετασχηματισμοί» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου ο Κώστας Μάκρας συμμετείχε με 6 τραγούδια σε ποίηση Χάινριχ Χάινε, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και ερμηνευτή τον Μπάμπη Βελισσάριο.

Το «Να περιμένεις», όπως σημειώνει και ο στιχουργός Μάριος Μάκρας «είναι ένα τραγούδι για την ελπίδα και το όνειρο. Για το αύριο, για το άγνωστο, για το μεγάλο. Μια προσμονή. Μια άρνηση στην παραίτηση. Ένας πόθος που θεριεύει μέσα στις σκιές και τη λήθη των καιρών.»

Ο Μπάμπης Βελισσάριος, μια γνώριμη φωνή από τις ερμηνείες του και σε τραγούδια τηλεοπτικών σειρών με πιο πρόσφατη στο «Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά», έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία στο λυρικό τραγούδι. Μόνιμος χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τενόρος και ηθοποιός, έχει ερμηνεύσει ρόλους σε αρκετές παραγωγές από το 2010 έως σήμερα, όπως Madame Butterfly (2010, 2013, 2017), I vespri siciliani (2013), Η φόνισσα (2014, 2016), La traviata (2016), Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ (2019), ενώ το 2020 τον απολαύσαμε ως πρωταγωνιστή στο Moby Dick του Ιδρύματος Ωνάση.

Ερμηνεία: Μπάμπης Βελισσάριος
Μουσική: Κώστας Μάκρας
Στίχοι: Μάριος Μάκρας
Εταιρεία: Μετρονόμος

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Μάκρας: Kλασική κιθάρα
Διονύσης Βερβιτσιώτης: Bιολί
Γιάννος Γιοβάνος: Tσέλο
Κώστας Μάκρας: Mαντολίνο και programming

Ενορχήστρωση, ηχοληψία, μίξη: Κώστας Μάκρας
Φωτογραφία εξωφύλλου: Ιορδάνης Κεραμιδάς


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist