Nalyssa Green – “Μπλουμ” (Νέος δίσκος)

02/10/2018

Nalyssa Green “Μπλουμ”

 

To «Μπλουμ» είναι το τρίτο album στη μικρή αλλά θαυμαστή δισκογραφία της Nalyssa Green. Έρχεται 6 χρόνια μετά το “The Seed” και είναι ο πρώτος της δίσκος στη μητρική της γλώσσα.

Τα δέκα τραγούδια γράφτηκαν το 2015 ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ηχογραφήθηκε το 2016 στην Λάγια, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της στην Ανατολική Μάνη. Ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις των φωνητικών και συμπληρωματικές ηχογραφήσεις στην Αθήνα και ο δίσκος ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2018. Μέσα από την έντονη ανάγκη της να εκφραστεί με ελληνικό στίχο η τραγουδοποιός όχι μόνο κερδίζει το στοίχημα, αλλά καταφέρνει να ενδυναμώσει τη μουσική της ταυτότητα.

Τα τραγούδια του “Μπλουμ” έχουν δίσημη αξία όπως ακριβώς δηλώνει ο εύστοχος τίτλος του. Ανθίσματα με νεραϊδένια φωνητικά και ονειρικές μελωδίες συναντούν καταδύσεις-βαπτίσματα στον σκοτεινό βυθό της ψυχής. Ιστορίες προσωπικές αλλά ταυτόχρονα και καθημερινές που φέρουν έντονα την θηλυκή ενέργεια της δημιουργού τους.

Τα κομμάτια βρήκαν τον πιο ταιριαστό σ’ αυτά ήχο με την παραγωγή του Βασίλη Ντοκάκη (No Clear Mind). Το ευφορικό artwork επιμελήθηκε η Κάκια Κωνσταντινάκη.

Κυκλοφορεί σε μαύρο και βιολετί βινύλιο και digital album από την Inner Ear.
Ακούστε το άλμπουμ εδώ:

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist