Νένα Βενετσάνου – “Εποχές” | Ταρσανάς – Σύρος

29/07/2021

Η Νένα Βενετσάνου, το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Σύρο στις 21:30 μ.μ.

Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε εκτός από τα γνωστά της τραγούδια όπως: “Τα Νησιά μας”, “Θέλω να μου μιλήσεις”, “Ρωτώ να μάθω την αλήθεια”, “Λιλίθ”, ” Πόλεις του Νότου”, “Το μαγισσάκι”, και μερικά από τα καινούργια της, που έγραψε στους μήνες της καραντίνας και που παρουσιάζει για πρώτη φορά.

Η συναυλία της, με τον γενικό τίτλο “Εποχές”, είναι μια αναδρομή στο ταξίδι της, στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, αλλά και αφετηρία της νέας δημιουργικής της εποχής. Με τους συνεργάτες της Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν), Πάνο Δημητρακόπουλο (Κανονάκι), Σόλις Μπαρκής (Κρουστά), και Γιώργος Τοσικιάν (Κλασική κιθάρα), παρουσιάζουν μελοποιημένη ποίηση του Αρθούρου Ρεμπώ, σε ελληνική μετάφραση του Στράτη Πασχάλη, του Γιώργου Σαραντάρη στη Γαλλική γλώσσα, του Δημήτρη Αντωνίου, του καπετάνιου – ποιητή του 30, τον οποίον θαύμαζε ο Σεφέρης, της μεγάλης ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου, και ποιήματα κάποιων από τις πιο σημαντικές Γερμανόφωνες ποιήτριες του 20ου αιώνα, σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου.

Η Νένα Βενετσάνου, που το 2020 έκλεισε 40 χρόνια μιας μαγικής καλλιτεχνικής διαδρομής, αποδίδει με τις “Εποχές”, μικρό φόρο τιμής και στο Ρεμπέτικο που λατρεύει και στους συνθέτες που την καθιέρωσαν: Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι, Μαμαγκάκη, Μαυρουδή λέγοντας ότι: “Χωρίς την στήριξή τους ο δρόμος μου θα ήταν δύσκολος, όχι γιατί μου έγραψαν τραγούδια, αλλά γιατί με αποδέχτηκαν διακρίνοντας σε μένα κάτι που η ίδια δεν διέκρινα. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη γενναιοδωρία τους, αλλά και για τα λόγια που έγραψαν για μένα.”

Μάνος Χατζιδάκις: “Η Νένα Βενετσάνου είναι μια φωνή που ισορροπεί με ευφυΐα ανάμεσα στο κλασικό και το λαϊκό τραγούδι, χωρίς να χάνει ποτέ τον αισθησιασμό της. Μια πλήρης φωνή.”

Μίκης Θεοδωράκης:Έχει βαθειά αφοσίωση στη Μουσική, μεγάλο ταλέντο και με θρησκευτική θα έλεγα σοβαρότητα αντιμετωπίζει το λειτούργημά της. Οι ερμηνείες της φτάνουν στην καρδιά της μουσικής.”

Νίκος Μαμαγκάκης: “Απ’ όλες τις τραγουδίστριες που έχουν φωνητική ιδιοσυγκρασία η Βενετσάνου έχει την ωραιότερη φωνή. Πάρα πολύ σπουδαία φωνή, συνεργάτης και φίλη μου.”

Νότης Μαυρούδης: “Από την αρχή της παρουσίας της στον αντιφατικό χώρο του Ελληνικού τραγουδιού, έδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο της, τη δημιουργική ζεστασιά της και την τρυφερότητά της, στοχεύοντας στο βάθος του ποιητικού λόγου και τις μελωδίας. Η Νένα είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην τέχνη του
τραγουδιού.”

Γενική είσοδος: 8€ | Εισιτήρια θα προπωλούνται στην είσοδο και σε επιλεγμένα σημεία του νησιού.

Παραγωγή: Γλάρος Πολιτισμού
Πληροφορίες: Γιώργος Κολώνης | Τηλέφωνο: 6975400800
Μαρία Γραμματίκα | Τηλέφωνο: 6932253625


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist