Νέο άλμπουμ Μιχάλης Φαλκώνης – Φτάνει

16/03/2023

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο κάνει ο ταλαντούχος ερμηνευτής Μιχάλης Φαλκώνης με το άλμπουμ “Φτάνει” σε μουσική Κώστα Φαλκώνη και στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και του Φίλιππου Γράψα.
Από το αλέγκρο μακεδονίτικο, ξεσηκωτικό, τραγούδι «Τριανταφυλλάκι» μέχρι το τρυφερό ντουέτο με την Σαββέρια Μαργιολά «Ζήλια» ο Μιχάλης Φαλκώνης με ερμηνείες ψυχής δίνει το δική του σφραγίδα στα τραγούδια τα οποία αποδίδονται μοναδικά από μια πλειάδα εξαιρετικών μουσικών με την ενορχηστρωτική φροντίδα του Άκη Κατσουπάκη.

***
Από βρέφος δεμένος στο κατάρτι σαν τον Οδυσσέα άκουγα σειρήνες μέσα στο ίδιο μου το σπίτι να με καλούν.. Ο πατέρας μου συνθέτης, τραγουδοποιός, ο μεγαλύτερος αδελφός μου να σπουδάζει πιάνο και να παίζει διαρκώς. Ο Γιάννης Σπανός, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Τάκης Μπουγάς και πολλοί άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες που δεν καταλάβαινα τότε ποιοί ήταν ερχόντουσαν πολύ συχνά στο σπίτι και έκαναν πρόβες με τον πατέρα, τρώγαμε μαζί, κουβέντιαζαν με τις ώρες. «Νοσηρό» περιβάλλον. Ωστόσο άργησα να… νοσήσω. Αν και άρχισα να παίζω μόνος μου κιθάρα, να τραγουδάω και σιγά σιγά να λύνομαι.
Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων αλλά τελικά κατάλαβα ότι η μουσική είναι η ζωή μου. Ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής με την Μέλα Γεροφωτη στη σχολή ΑMS του Στέλιου Τσομπανίδη και κιθάρας για τέσσερα χρόνια και συνεχίζω. Άρχισα πια και διάφορες συναυλίες. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την δασκάλα μου και τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με τον πατέρα μου κοντά στην Dilek Κoc, την Εύη Σιαμαντά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Ώσπου μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα να παρουσιάσω και τα δικά μου τραγούδια. «Φτάνει» ο τίτλος της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς. Πέντε κανονικά τραγούδια που τους στίχους μου έκαναν την τιμή να γράψουν ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος και ο Φίλιππος Γράψας και μουσική ο πατέρας μου με την συνδρομή μου σε μουσικά θέματα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος
Και εις άλλα με υγεία και έμπνευση!
Μιχάλης Φαλκώνης

…και «αναπόφευκτα» έρχεται κάποτε η στιγμή που πρέπει να γράψω τραγούδια για τον γιο μου τον Μιχάλη. Πολύ όμορφο αυτό αλλά και πολύ άβολο.
Σε μια εποχή που απαξιώνεται η μελωδία έναντι ενός μονότονου ρυθμού και μιας απαγγελίας κάποιων στίχων, προσπάθησα να γράψω πέντε κανονικά τραγούδια που θα έχουν μελωδία απλή και οικεία με στίχους ουσιαστικούς και γνωστούς αγαπημένους ρυθμούς. Με την βοήθεια του αγαπημένου μου ποιητή Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και του σπουδαίου Φίλιππου Γράψα που μου έκαναν την τιμή να γράψουν στίχους, τις όμορφες ενορχηστρώσεις του Άκη Κατσουπακη με τους καλύτερους μουσικούς αλλά και τη βοήθεια του ίδιου του γιου μου, νομίζω ότι κάτι έγινε.
Ο γλυκύτατος δε Θανάσης, Μετρονόμος, Συλιβός μας κάνει την τιμή να τα εκδώσει και να σας τα συστήσει. Τον ευχαριστούμε θερμά.
Καλή ακρόαση!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist