Νέο τραγούδι | Ψέματα – Ολίνα Γεωργουλοπούλου

28/04/2023

«Ψέματα» είναι ο τίτλος του τραγουδιού της νέας τραγουδίστριας Ολίνας Γεωργουλοπούλου, σε στίχους και μουσική του τραγουδοποιού Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Πρόκειται για ένα τραγούδι χωρισμού με λαϊκό ήχο και αναφορές σε παλιές εποχές υπό ένα σύγχρονο πρίσμα που το τοποθετεί στο σήμερα.

Η Ολίνα Γεωργουλοπούλου με υπολογίσιμη εμπειρία σε live εμφανίσεις, έχοντας δώσει δείγμα δουλειάς με την διασκευή στο «Μοιάζεις και συ σαν θάλασσα» του Μανώλη Χιώτη και στο «Πάμε νότια» του Γιώργου Ζήκα -με ένθετο τραγούδι το «Να δούμε κάθε Ανατολή» σε στίχους δικούς της και μουσική του Μιχάλη Ατσάλη με τον οποίο το τραγούδησαν μαζί- εισάγεται στη δισκογραφία με τα «Ψέματα» ως το πρώτο προσωπικό της τραγούδι, προσεγγίζοντας ερμηνευτικά με ειλικρίνεια και απλότητα τον ήχο και τον στίχο του προδομένου έρωτα.

Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος που με τους δυο προηγούμενους δίσκους του Λαθραναγνώστης και Το Μπουρμπουάρ μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, κάνει απόπειρα να συνθέσει για πρώτη φορά λαϊκό τραγούδι, καθώς πάντα έτρεφε αγάπη γι’ αυτό το είδος μουσικής, ενώ παράλληλα πρώτη φορά γράφει τραγούδι για να το ερμηνεύσει άλλος καλλιτέχνης.

«Ψέματα» λοιπόν, ένα τραγούδι για τους προδομένους έρωτες και τη νύχτα που τους προστατεύει.

Στίχοι
Όλα ήταν ψέματα, όλα σου τα βλέμματα
τα φιλιά που μου δινες τις νύχτες
κι όλα όσα είπες, σαν τους διαρρήκτες
τρυπώσαν στο φτωχό μου το μυαλό

Άσε με, ακόμα να απορώ
πώς μαζί δεν κάνουμε
και χώρια σου να ζήσω δεν μπορώ

Όλα ήταν ψεύτικα, μα όταν πια τα σκέφτηκα
ήτανε αργά να κάνω πίσω
τι να σου εξηγήσω, το να σ’αγαπησω
μοιάζει τώρα μια τρύπα στο νερό


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist