Νίκος Βατικιώτης – “Ανεμοσκορπίσματα” | Νέο τραγούδι

23/06/2021

Αυτό που όλοι περιμένουμε μετά από τόσους μήνες καραντίνας, είναι ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Οι διεθνώς και διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, έγραψαν τα “Ανεμοσκορπίσματα”, ένα τραγούδι που οδηγεί τον ακροατή νοητά σε παραλίες, και παρέες με κιθάρες στο ηλιοβασίλεμα!

Ένα έντεχνο τραγούδι που ερμηνεύει ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Βατικιώτης, σε στίχους του ποιητή Ιωάννη Μάρκου, που μας ταξιδεύει σε ανείπωτα λόγια αγάπης, όλο ρομαντισμό και υπέροχες μελωδίες.

Ο Νίκος Βατικιώτης είναι ένας ηθοποιός του θεάτρου, με παρουσία ετών σε μεγάλες παραγωγές, αλλά και συμμετοχές σε ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Ομολογουμένως είναι μεγάλη η αντίθεση με την αισθαντική ερμηνεία που ακούμε στο νέο τραγούδι των Αδελφών Σπανομάρκου, που τον εμπιστεύτηκαν και του χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια τους. Τον γνώρισαν άλλωστε μέσα από τη συνεργασία τους στην άκρως επιτυχημένη παράσταση “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς (Σκην. Κωνσταντίνα Νικολαΐδη), όπου είχαν γράψει τη μουσική, για την οποία οι διεθνώς διακεκριμένες συνθέτριες κέρδισαν 3 χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια! Έμελλε να τον ξεχωρίσουν για το ταλέντο του και να τον βάλουν στο studio για το νέο τους τραγούδι “Ανεμοσκορπίσματα”, και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Είναι γνωστό άλλωστε πως οι βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, αρέσκονται στον πειραματισμό μπλέκοντας μουσικά μοτίβα, προσφέροντας πάντα νέους ήχους και δημιουργώντας επιτυχίες.

Οι αδελφές Σπανομάρκου, σχολίασαν στο Instagram σχετικά με τη συνεργασία τους:
“Σκεφτήκαμε ότι η επιλογή ενός ηθοποιού για την ερμηνεία, δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην έκφραση αυτού του τραγουδιού, με πολλά συναισθηματικά επίπεδα, χαρίζοντάς του ιδιαίτερη χροιά. Ο Νίκος Βατικιώτης, είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, και έχει επίσης σπουδές μουσικής. Με πολλή χαρά του εμπιστευτήκαμε τα “Ανεμοσκορπίσματα”, καθώς είναι ένα κομμάτι αισθαντικό, και μπόρεσε να αποδώσει άριστα το ύφος που φανταστήκαμε. Η νοσταλγική κιθάρα του Παντελή Κλήμη δένει εξαιρετικά με τα ατμοσφαιρικά κρουστά του Δρόσου Σκυλλά, ενώ όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio του Τάσου Ρούσση, στενό συνεργάτη μας επί πολλά έτη. Ευχόμαστε ότι με αυτό τον συνδυασμό των τεχνών, θα δοθεί ένα μικρό έρεισμα στους ακροατές, να εξερευνήσουν την σύγχρονη Ελληνική ποίηση, που βρίσκεται σε άνθηση και πάλι.” 

Τα “Ανεμοσκορπίσματα” ανήκουν στο φιλόδοξο project των Αδελφών Σπανομάρκου, με μελοποιήσεις σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανανεώσει το ενδιαφέρον στην τέχνη της ποίησης, με όχημα το έντεχνο τραγούδι!

Κυκλοφορεί από την STROFINX σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Bρείτε το τραγούδι στα ψηφιακά καταστήματα: Spotify | Shazam

Βρείτε τον Νίκο Βατικιώτη στο Facebook.

Bρείτε τις Αδελφές Σπανομάρκου στα social media:
Facebook | InstagramYouTube


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist