Νησιά στην ‘Ακρη – Άνω Κουφονήσι | Νέο Επεισόδιο

12/03/2024

Νησιά στην ‘Ακρη – Άνω Κουφονήσι
Νέο Επεισόδιο

Το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», που θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 17:00, μας ταξιδεύει σε ένα νησί με σμαραγδένια νερά, στο Άνω Κουφονήσι. Εκεί ζουν κοντά τριακόσιοι άνθρωποι που τα καλοκαίρια φτάνουν τους 5.000.

 

Αυτό το νησί διάλεξε η Στέλλα να κάνει τόπο της και ασχολείται με πάθος για τα κοινά. Σήμερα έχει να καθαρίσει ψάρια για το μεγάλο πανηγύρι που θα γίνει τέλος Μαΐου και ταυτόχρονα οργανώνει μαζί με άλλους την αιμοδοσία που γίνεται κάθε χρόνο στο νησί και που όλοι θα βρεθούν εκεί να δώσουν αλληλέγγυα τα χέρια τους. Ο Γιάννης έχει ένα κτήμα με αγελάδες ανάμεσα σε πολυτελείς βίλες. Αντιστέκεται στις προτάσεις για πώληση. Από την άλλη πλευρά του νησιού βρίσκεται το καρνάγιο που ο Μιχάλης επισκευάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο όλα τα ξύλινα σκαριά.

 

Κάτω στο λιμάνι ο Καπετάν Πράσινος που κάνει τα δρομολόγια μεταξύ του πάνω και του κάτω Κουφονησιού, σήμερα τελεί χρέη καβοδέτη καθώς το κρουαζιερόπλοιο δένει στο λιμάνι. Το απόγευμα σχεδόν όλο το νησί βρίσκεται στο λιμάνι. Ατμόσφαιρα αναμονής. Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ημερήσιο ουρανό. Οι γιατροί του Αιγαίου καταφθάνουν. Η άφιξή τους δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στην καθημερινότητα των ντόπιων σε αυτή την ήρεμη εποχή.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά
Έρευνα – Αφήγηση: Διονυσία Κοπανά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carles Muñoz Gómez-Quintero
Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά
Μουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Τσιφτσής
Μοντάζ: Σταματίνα Ρουπαλιώτη, Γιώργος Σαβόγλου
Βοηθός Κάμερας: Βαγγέλης Πυρπύλης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist