Νησιά στην Άκρη – Αντικύθηρα | Νέo Επεισόδιο

25/04/2024

«Νησιά στην Άκρη»
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
«Αντικύθηρα»
Παρασκευή 26 Απριλίου στις 17:00

Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», που θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 17:00, μας ταξιδεύει στον θαλάσσιο δρόμο ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη, όπου βρίσκεται ένα μαγικό νησί, τα Αντικύθηρα.

Τον χειμώνα οι κάτοικοι φτάνουν τους 17 νοματαίους. Το καφενείο του Μύρωνα είναι το κέντρο της κοινότητας. Εκεί, μαζεύονται σχεδόν όλοι κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία για καφεδάκι και κουβέντα. Για χρόνια δεν υπήρχαν παιδιά στο νησί, εδώ και ενάμιση χρόνο όμως παρουσία της Φλόγας, της γιατρού, και της οικογένειάς της έχει φέρει χαρά και ζωντάνια στον μικρό τόπο.

Ο Γιώργος, που γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του εδώ, έχει επιστρέψει στα Αντικύθηρα και είναι ο πρόεδρος της κοινότητας. Ασχολείται με τις ανάγκες του νησιού με την συνδρομή όμως και τη βοήθεια όλων. Η Αγγελική, στα νιάτα της είχε όνειρο να φύγει από το νησί. Ερωτεύτηκε όμως τον παππά Αντώνη, που έχει πια πάρει σύνταξη, έμεινε εδώ και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ο Άρης είναι αρχαιολόγος, γνωρίζει το νησί σπιθαμή προς σπιθαμή. Έρχεται με κάθε ευκαιρία στον αγαπημένο τόπο που έχει για πολλά χρόνια ερευνήσει και μετράει πια σαν ντόπιος. Το ταξίδι στα Αντικύθηρα είναι κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι στον τόπο. Είναι μια αναδρομή στον χρόνο, σε μια περασμένη αυθεντική νησιωτική ζωή.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά
Έρευνα – Αφήγηση: Διονυσία Κοπανά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carles Muñoz Gómez-Quintero
Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά
Μουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Στερεοπούλου
Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου
Βοηθός Κάμερας / Drone Operator: Βαγγέλης Πυρπύλης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist