Νησιά στην Άκρη – Δονούσα | Νέο επεισόδιο

27/02/2024

«Νησιά στην ‘Ακρη»

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

«Δονούσα»

Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 17:00

Το τέταρτο επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», που θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 17:00, μας ταξιδεύει στη Δονούσα.

Κάποτε, η Δονούσα ήταν ένα απόμακρο νησί που δύσκολα προσεγγιζόταν. Σήμερα, η τοπική κοινότητα αγκαλιάζει ανθρώπους που επέλεξαν να επιστρέψουν στις ρίζες τους, αλλά και ανθρώπους που δεν κατάγονται από εδώ και επιθυμούν να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση.

Ο Ηλίας ήρθε στο νησί των γονιών του, ασχολείται με τις μέλισσες και ζει εδώ με την σύντροφό του την Πλουμίτσα. Ο Πανορμίτης είναι ένας αφοσιωμένος ξυλουργός που αγαπά να επισκευάζει καΐκια. Προσπαθεί να συνδεθεί με το παρελθόν της οικογένειάς του επισκευάζοντας τη βάρκα του παππού του. Ο Andreas, που ήρθε από την Ολλανδία, δημιούργησε έναν μοναδικό κήπο με χιλιάδες κάκτους. Στη Δονούσα αποδρά η κοσμοπολίτισσα Χριστιάνα, από τον γρήγορο ρυθμό της ζωής. Ο Γιώργος, που συνειδητά εγκατέλειψε την Αθήνα, ανασαίνει εδώ τη γαλήνη του τόπου. Και η κυρά Γεωργία ζει μια ζωή σαν αυτή που περιγράφει ο Όμηρος, οργανικά δεμένη με την καθημερινότητα και όχι σαν μια φολκλόρ διεκδίκηση της μνήμης. Η Δονούσα δείχνει πώς έχει καταφέρει να διατηρήσει το αόρατο νήμα, που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά
Έρευνα – Αφήγηση: Διονυσία Κοπανά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carles Muñoz Gómez-Quintero
Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά
Μουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Τσιφτσής
Μοντάζ: Γιώργος Διδυμιώτης
Βοηθός Κάμερας: Βαγγέλης Πυρπύλης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist