Είδαμε και προτείνουμε: Νησιά στην Άκρη

22/11/2022

Τα «Νησιά στην Άκρη»,  είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί τη ζωή λιγοστών κατοίκων σε μικρά ακριτικά νησιά. Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30 και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

Στα 8 ημίωρα επεισόδια της σειράς αποτυπώνονται, μέσα από μια κινηματογραφική ματιά, τα βιώματα των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μία συλλογή εικόνων, προσώπων και ψηγμάτων καθημερινότητας. Μια προσπάθεια κατανόησης ενός διαφορετικού κόσμου, μιας μικρής, απομονωμένης στεριάς που περιβάλλεται από θάλασσα. Μια προσπάθεια να φανταστούμε το μέλλον τους.

Ταξιδεύουμε στην Τέλενδο για να γνωρίσουμε τον μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου. Φτάνουμε στην μακρινή Ψέριμο την Καθαρά Δευτέρα και συναντάμε τον Σακελάρη και τον γιό του, τον μικρό Πανορμίτη. Κάνουμε Πάσχα στους Αρκιούς και συμμετέχουμε στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στην ακατοίκητη Σαρία. Γνωρίζουμε μοναδικούς ανθρώπους στα Ψαρά, τη Θύμαινα, το Μαθράκι, και τον Αη Στράτη. Χαρτογραφούμε και συλλέγουμε μικρές και μεγάλες ιστορίες από στεριές που εκτείνονται σε μήκος μόλις λίγων χιλιομέτρων.

Δείτε το trailer του πρώτου επεισοδίου:

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τα ντοκιμαντέρ για τα νησιά:
1. Τέλενδος (26/10)
2. Ψέριμος (2/11)
3. Αρκιοί (9/11)
4. Ψαρά (16/11)

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX εδώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά
Έρευνα – Παρουσίαση: Διονυσία Κοπανά
Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Μισουρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist