“Now and Then” – Στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι των Beatles

03/11/2023

Συγκινητικές στιγμές για τα εκατομμύρια φίλων των «σκαθαριών», καθώς μόλις κυκλοφόρησε νέο υλικό, 53 χρόνια μετά από τη διάλυσή τους.

53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους κι ενώ οι John Lennon και George Harrison μας έχουν αφήσει εδώ και χρόνια, τα θρυλικά «σκαθάρια» μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο “Now and Then”.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε ξανά και μιξαρίστηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε μια ηχογράφηση του John Lennon τη δεκαετία του 1970, την οποία παραχώρησε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος το 1994 η Yoko Ono.

Οι υπόλοιποι Beatles δούλεψαν (τότε) την ηχογράφηση, η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ, καθώς, με την τότε τεχνολογία δεν μπορούσαν να διαχωρίσει τη φωνή του John Lennon από τη μουσική, ενώ, σύμφωνα με τον Paul Mccartney, το τραγούδι δεν άρεσε στον George Harrison.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ “Get Back” που κυκλοφόρησε το 2021 ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον μπόρεσε να διαχωρίσει τη φωνή του Lennon από μια κασέτα και από εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

«Βρεθήκαμε με τη φωνή του John καθαρή σαν κρύσταλλο, είναι πολύ συγκινητικό να παίζουμε εμείς από πάνω. Είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles» δήλωσε ο Paul Mccartney με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία.

Στην αρχική σύνθεση προστέθηκαν ηχογραφήσεις με ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα που είχε κάνει το 1995 ο George Harrison, ενώ πέρυσι οι Ringo Starr και Paul Mccartney έγραψαν τύμπανα, μπάσο, πιάνο και έξτρα φωνές πέρυσι σε στούντιο του Λος Άντζελες.

«Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Ήταν λες κι ο Τζον βρισκόταν ανάμεσά μας», αφηγήθηκε ο 83χρονος Ρίνγκο Σταρ.

Χθες, εξάλλου, κυκλοφόρησε στο κανάλι των Beatles του Youtube ένα 12λεπτο ντοκιμαντέρ για την ιστορία πίσω από τη συγκεκριμένη ηχογράφηση.

Πηγή: efsyn.gr

Now and then – Στίχοι

(One, two, three)

I know it’s true
It’s all because of you
And if I make it through
It’s all because of you

And now and then
If we must start again
Well, we will know for sure
That I will love you

Now and then
I miss you
Oh, now and then
I want you to be there for me
Always to return to me

I know it’s true
It’s all because of you
And if you go away
I know you’ll never stay

Now and then
I miss you
Oh, now and then
I want you to be there for me

I know it’s true
It’s all because of you
And if I make it through
It’s all because of you


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist