Ορέστης Ντάντος & Ιουλία Καραπατάκη – “Τακούνια Για Καρφιά” | Νέο τραγούδι

29/03/2022

Το νέο τραγούδι “Τακούνια για καρφιά” του Ορέστη Ντάντου ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη

Στο νέο άλμπουμ «Τακούνια Για Καρφιά» ο Ορέστης Ντάντος εξερευνά τη γυναικεία ψυχή μέσα από τις μοναδικές φωνές της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Μάρθας Φριντζήλα, της Νατάσσας Μποφίλιου και της Ιουλίας Καραπατάκη.

Σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν πολύ σπάνια, τέσσερις πολύ σημαντικές και αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη, συμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά», τραγουδώντας τη γυναικεία ψυχή, η κάθε μια με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ο δίσκος «Τακούνια Για Καρφιά», που κυκλοφορεί σήμερα, είναι η έκτη ολοκληρωμένη δουλειά του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου, όμως η πρώτη στην οποία δεν ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του, δοκιμάζοντας να γράψει για μερικές από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του σήμερα.

Σε αυτή τη σκυταλοδρομία διαφορετικών γενεών και μουσικών ιδιωμάτων, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το τραγούδι «Γιάννη Μου» και συνεχίζεται τώρα με το νέο -ομότιτλο του άλμπουμ- single «Τακούνια Για Καρφιά», το οποίο ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη, ο Ορέστης Ντάντος καταφέρνει να διατηρήσει ως κοινό συνδετικό στοιχείο τη θέαση των πραγμάτων από τη θηλυκή πλευρά -μια θηλυκή πλευρά απαλλαγμένη, όμως, από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Κάθε τραγούδι καταπιάνεται και με μια διαφορετική πτυχή της ζωής: από τον έρωτα («Γιάννη μου», «Νερό στη βάρκα») μέχρι την απελευθέρωση από οτιδήποτε τις περιορίζει («Φύσα αέρα», «Χόρεψε»), οι γυναίκες γίνονται η απάντηση στη σκοτεινιά του κόσμου, μέσα από το φως της προσφοράς και της ελευθερίας. Γυναίκες-σύμβολο ενός κόσμου που ζητάει περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ανθρωπιά κι ευαισθησία.

«…μόνο ό,τι δοθεί μένει πάντα δικό σου…» («Όλα τα όχι και τα μη»)

«…τακούνια για καρφιά, να εκδικηθεί η ομορφιά…» («Τακούνια για καρφιά»)

Το άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου «Τακούνια Για Καρφιά» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

 

Credits:

Στίχοι – Μουσική: Ορέστης Ντάντος
Ενορχήστρωση: Ορέστης Ντάντος, Λεωνίδας Πετρόπουλος
Μίξη – mastering: Γιάννης Παξεβάνης
Επιμέλεια Παραγωγής: Ορέστης Ντάντος, Λεωνίδας Πετρόπουλος, Γιάννης Παξεβάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Κορτσέλης (Cobalt Music)
Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Γιάννη Παξεβάνη (Subway Recording Studio) και τον Λεωνίδα Πετρόπουλο (Studio Anaconda)


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist