Όλοι οι σταθμοί του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη τον Σεπτεμβρίου

05/09/2023

Με το πρόσφατο άλμπουμ του «Χτίζω Ανέμους», με το σύνολο της ήδη αγαπημένης δισκογραφίας του αλλά και με επιλεγμένα παραδοσιακά, έντεχνα έως και… metal τραγούδια στις αποσκευές του, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης ετοιμάζει και αυτό τον Σεπτέμβριο ένα πλούσιο πρόγραμμα εμφανίσεων με τη μοναδική λύρα του, δίνοντάς μας μουσικά ραντεβού για αξέχαστες βραδιές, γεμάτες συγκίνηση και διασκέδαση, με προσωπικές συναυλίες αλλά και συμμετοχές σε σημαντικές πρωτοβουλίες και Φεστιβάλ.

Ήδη το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου τα Χανιά μεταμορφώθηκαν σε έναν μικρό κινηματογραφικό παράδεισο με την πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους «Άλλος Ένας» του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και γυρίσματα έχουν γίνει στην περιοχή. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης την προβολή ψηφιακής έκθεσης φωτογραφίας με υλικό που αφορά την ιστορία, τους ανθρώπους και το περιβάλλον του βουνού του Σταυρού, δράση στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχητικό περιβάλλον, το οποίο συνοδευόταν από εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη και της σειράς «Κομάντα και Δράκοι» του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A), που αγωνίζεται για την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο Natura 2000 και τη διάσωσή της.

Αυτή την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, τα Χανιά και το Ηράκλειο αντίστοιχα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη μαζί με τον Βασίλη Λέκκα και τον Πάνο Μπούσαλη στο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη «Να σμίγω τους φίλους μου και τους εδικούς μου… » που επιμελείται ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ένα αφιέρωμα σε όλες τις μουσικές πτυχές του «Αρχάγγελου της Κρήτης», από το οποίο φυσικά δεν θα λείψει ο αυθεντικός ήχος της κρητικής λύρας. Για το αθηναϊκό κοινό η αντίστοιχη διοργάνωση θα επαναληφθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στη Λαϊκή Σκηνή που θα στήσει το Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Ηρακλείου θα έχουν όμως μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσουν τον σπουδαίο συνθέτη και λυράρη, ο οποίος τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα βαδίσει «Στα μονοπάτια της Ορθοδοξίας και της παράδοσης 2023», παρουσιάζοντας στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» μία ξεχωριστή συναυλία που συνδιοργανώνουν ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις Αγάπης» και η Περιφέρεια Κρήτης με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ο ανήσυχος τραγουδοποιός και εκφραστικός ερμηνευτής της νέας γενιάς μας περιμένει να τραγουδήσουμε δυνατά, να γελάσουμε και να προβληματιστούμε, αλλά και να χορέψουμε αγκαλιασμένοι στις νέες μυσταγωγικές βραδιές που ετοιμάζει για όλους εμάς.

Μείνετε συντονισμένοι. Ακολουθεί άκρως μουσικό φθινόπωρο!

ΙNFO
Οι σταθμοί του Σεπτεμβρίου:
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, Χανιά,
εκδήλωση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A)
Παρασκευή 8/9, Χανιά, Φεστιβάλ ΚΝΕ
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, Ηράκλειο, Φεστιβάλ ΚΝΕ
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, Ηράκλειο, Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Φεστιβάλ ΚΝΕ


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist