Online σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής με τη Μάρω Θεοδωράκη | 3ος Κύκλος

06/05/2021

Online σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής
με τη Μάρω Θεοδωράκη
3ος ΚΥΚΛΟΣ
για ηθοποιούς – νηπιαγωγούς – εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων – φοιτητές παιδαγωγικών – φοιτητές θεατρολογίας – λογοθεραπευτές

Το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο φωνητικής επαναλαμβάνεται για 3η φορά μετά από απαίτηση πολλών εκπαιδευτικών, ηθοποιών και φοιτητών που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν θέση στα 2 προηγούμενα!

Το σεμινάριο:
Η ομιλία στο κοινό , το άγχος μιας διάλεξης , η σημασία της αυτοπεποίθησης στην εκφορά του λόγου, ο έλεγχος της έντασης κι η βελτίωση της εκφραστικότητας της φωνής είναι ακόμα κάποια από τα βασικά θέματα που θα μελετηθούν στο διαδραστικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής  με εισηγήτρια την Μάρω  Θεοδωράκη. Στο «Εγώ είμαι η φωνή μου» στόχος είναι να εισαχθούν οι συμμετέχοντες σε μια πρώτη γνωριμία με το πιο σημαντικό μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας, την φωνή. Θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους , να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες , να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στην δυναμική των αναπνοών. 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοών, διαφραγματικές ασκήσεις , ασκήσεις τοποθέτησης φωνής και φωνολογικά παιχνίδια που εστιάζουν στην ακουστική εκπαίδευση και την εκφορά του λόγου. 

Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στα φωνητικά σφάλματα και στην υγιεινή των φωνητικών χορδών

Στις 4  δίωρες συναντήσεις μας θα προσεγγίσουμε τα παρακάτω :
Πρώτη συνάντηση: Αναπνοή – η σημασία της να αναπνοής στον λόγο και στην επικοινωνία – η διαχείριση του λόγου μέσα από προτεινόμενες ασκήσεις αναπνοής – συνειδητή αναπνοή  – τα 3 βασικά levels έντασης και τονικότητας – τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φωνής.

Δεύτερη συνάντηση: Εκφορά των φωνηέντων και των συμφώνων – η σημασία του συμφώνου Ρ, ρ  στη ροή του λόγου – ο φόβος της έκθεση και η επίδρασή του στον τρόπο ομιλίας – η έλλειψη παραγωγικού λόγου και τα αποτελέσματα αυτής – ο ρυθμός στην παραγωγή του λόγου. 

Τρίτη συνάντηση: Η εκφορά του Σ, σ και η ιδιαίτερη σημασία του – προπόνηση σε κάθε σύμφωνο χωριστά – τα σημεία στίξης στην διατύπωση και στην εκφορά του λόγου – βασικοί κανόνες προφοράς της ελληνική γλώσσας- πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα.

Τέταρτη συνάντηση: η έλλειψη επικοινωνιακής ταυτότητας σε μια ορθή ομιλία – το συναίσθημα και η αξία του μέσα στον λόγο – tips για τον εκπαιδευτικό , τον ηθοποιό , τον δημόσιο ομιλητή  ,τον νομικό , τον λογοθεραπευτή – πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα – αποφυγή φωνητικών ασθενειών.

Πληροφορίες:
Από 12/05/2021 και και για 4 συνεχόμενες Τετάρτες έως 02/06/2021 – ώρα: 18:30-20:30
Το σύνολο των διδακτικών ωρών είναι 8 (4 δίωρα)
Κόστος συμμετοχής 90€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
10% έκπτωση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2168096448  | E-mail 
Διοργάνωση: Εργαστήρι Θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος) | Site 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή Zoom
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Σύντομο βιογραφικό Μάρως Θεοδωράκη:
Κόρη του ποιητή και δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωράκη και της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ και ανηψιά του Μίκη Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα στην ποίηση και στην μουσική. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με άριστα παμψηφεί, καθώς και τραγούδι, φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, μουσικοκινητική αγωγή και παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής δραματουργίας. Από το 1998, διδάσκει υποκριτικό τραγούδι (acting and singing) στις δραματικές σχολές  ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Derree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης , Θ. Μουμουλίδης , Ν.Χαραλάμπους , Ν. Μπουσδούκος , Α.Γύρα , Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη , Στ. Γούτης  κ.α. Στον κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R.Crombie κερδίζοντας και τo Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία “The Good soldier Sveik” (Animation film – 2009) ενώ μέσα στο 2017 συνεργάζεται με την σκηνοθέτη Κλειώ Φανουράκη στην ταινία «ΞΑ ΜΟΥ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά , όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας . Έχει κάνει συνεργασίες στη Κρατική τηλεόραση με κορυφαία την μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι»  σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη στην  τηλεόραση. Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία, τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 54 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία . Τα βιβλία της «Παππού, σ’ αγαπώ», «Γιαγιά , σ’αγαπώ», «Βάρκα στο γιαλό» και «Μπαμπά σ’αγαπώ»  (2017 , 2018 , 2020  εκδ. Μίνωας) εισπράττουν διθυραμβικές κριτικές λόγω της ευαίσθητης θεματικής τους. Τον Οκτώβριο του 2019 με την έκδοση του «Εγώ είμαι η φωνή μου» ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για όλους, η Μάρω Θεοδωράκη προβάλει ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και τις ανάγκες της.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist