Παιδικό βιβλίο: Η Λία και το Λιοντάρι

19/10/2023

Η Λία και το Λιοντάρι έχουν μία ξεχωριστή φιλία και μας μαθαίνουν πόσο πιο πλούσια είναι η ζωή όταν τη μοιράζεσαι!

Η Λία ξεκινά έτοιμη να ζήσει περιπέτειες στο λιβάδι, ψάχνει όμως κι ένα κατοικίδιο για να το παίρνει μαζί στις περιπέτειές της. Το Λιοντάρι ψάχνει ένα κατοικίδιο για να τον ακολουθεί παντού. Τι θα γίνει όταν αυτοί οι δυο συναντηθούν;

Μέσα από τις μαγικές εικόνες του βραβευμένου εικονογράφου Al Rodin γινόμαστε κι εμείς συνοδοιπόροι στις περιπέτειες της Λίας και του Λιονταριού. Τα ζεστά χρώματα και η χρήση διαφορετικών υλικών και χρωμάτων σε συνδυασμό με τη ζωηρή αφήγηση του συγγραφέα και εικονογράφου, μας δημιουργούν την αίσθηση πως οι εικόνες ξεπηδούν μπροστά μας και ζούμε τις περιπέτειες μαζί με τους ήρωες.

AL RODIN Η Λία και το Λιοντάρι

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Ο συγγραφέας – εικονογράφος

Ο Al Rodin είναι συγγραφέας και εικονογράφος και ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε εικονογράφηση παιδικών βιβλίων στο Cambridge School of Art ενώ το 2019 κέρδισε το βραβείο Sebastian Walker. Του αρέσει να χρησιμοποιεί μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως ακρυλικά, ακουαρέλες και κολάζ. Οι πίνακες του έχουν εκτεθεί σε γκαλερί σε όλη την Ευρώπη και την Ασία ενώ έργα του είχαν εκτεθεί στην έκθεση εικονογράφων στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια, το 2019.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist