Παναγιώτης Μάργαρης – The heart asks pleasure first | Νέα διασκευή

02/11/2023

Ο εξαιρετικός και βραβευμένος κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης μας παρουσιάζει άλλη μια μοναδική διασκευή για κλασική κιθάρα μιας από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αγαπημένες μελωδίες! Η πολυαγαπημένη σύνθεση «The heart asks pleasure first» του εξαιρετικού Michael Nyman για τους τίτλους της κλασικής πλέον κινηματογραφικής ταινίας «Μαθήματα Πιάνου» σε διασκευή για κιθάρα από τον Παναγιώτη Μάργαρη μας μεταφέρει για άλλη μια φορά με το δικό του τρόπο στο μαγικό μουσικό κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής.

Η αυστραλιανή ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους το 1993 σε σκηνοθεσία και σενάριο της Τζέιν Κάμπιον με πρωταγωνιστές τους Χόλι Χάντερ, Άννα Πάκουιν, Χάρβεϊ ΚαΪτελ και Σαμ Νιλ αποδείχθηκε μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία αποσπώντας πολλές υποψηφιότητες και βραβεία. Κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, έλαβε 8 υποψηφιότητες για Οσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης ταινίας και Σκηνοθεσίας κερδίζοντας τα βραβεία Πρωτότυπου σεναρίου, Α’ Γυναικείου ρόλου, Β’ Γυναικείου ρόλου. Συνολικά η ταινία έχει ρεκόρ βραβείων, συνολικά 58 και 25 προτάσεις για βραβεία!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Michael Nyman για τα «Μαθήματα Πιάνου» απέσπασε το βραβείο Καλύτερης μουσικής στο Φεστιβάλ των Καννών το 1994.

Η εξαιρετική διασκευή του βιρτουόζου σολίστα Παναγιώτη Μάργαρη, που δίνει με την μαγική του εκτέλεσή του, μία νέα διάσταση στο ορχηστρικό θέμα «The heart asks pleasure first» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμη σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Απολαύστε τους!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist