Πάνος Βλάχος – “Μαθήματα Ζωής” | Νέο τραγούδι”

24/03/2021

Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει το τραγούδι «Μαθήματα ζωής», που έδωσε τον τίτλο στον τρίτο προσωπικό του δίσκο. Το album κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Τα «Μαθήματα ζωής» σε στίχους και ερμηνεία του Πάνου Βλάχου και μουσική του Κώστα Παρίσση είναι ένα τραγούδι έκπληξη, με χειμαρρώδη λόγο και πρωτότυπη μουσική δομή που θα κλέψει την παράσταση και θα συζητηθεί πολύ. Ο Πάνος Βλάχος καταφέρνει να εκφράσει εύστοχα, με αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό τρόπο τη νεοελληνική πραγματικότητα, αυτό τον μαγικό τόπο των αντιφάσεων και των αναπόδεικτων βεβαιοτήτων. Ο Κώστας Παρίσσης συνθέτει με απόλυτη αίσθηση του ρυθμού των ορμητικών λέξεων και τονίζει την υφέρπουσα ειρωνεία που τις διατρέχει.

Στην ουσία δημιουργεί και ενσαρκώνει έναν ρεαλιστικό, καθημερινό ήρωα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Καταφέρνει σε μόλις τέσσερα λεπτά να αποδώσει ανάγλυφα με τρόπο σχεδόν παραληρηματικό και καταιγιστικό όλα όσα συνθέτουν μία κοινωνία που προσπαθώντας να βρει την ταυτότητά της, ερωτεύεται, ποθεί, ονειρεύεται, αυτοψυχαναλύεται, φάσκει και αντιφάσκει, σχολιάζει τους άλλους αλλά ταυτόχρονα κάνει την αυτοκριτική της, τόσο όσο αντέχει.

Το τραγούδι «Μαθήματα ζωής» είναι μια απολαυστική διαδρομή στην ασθμαίνουσα καθημερινότητά μας, μία απρόσμενη, πλημμυρισμένη με χρώμα ταινία μικρού μήκους που οπτικοποιεί μαεστρικά ο εξαιρετικός σκηνοθέτης Μιχάλης Χαραλαμπίδης με ιδανικό πρωταγωνιστή φυσικά τον Πάνο, που συνδυάζει και εδώ με έμπνευση τις δύο ιδιότητές του.

Στίχοι: Πάνος Βλάχος
Μουσική: Κώστας Παρίσης
Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μανώλης Αρμουτάκης

Cast:
Ζωή: Αγγελική Κάτρη
Γελωτοποιός: Πάνος Βλάχος
Δάσκαλος: Λευτέρης Τσάτσης
Γιαγιά: Λίτσα Παϊζάκη

Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής:
Ίαν Καζούλλης

Βοηθός Παραγωγής:
Ορέστης Βλάχος

Το τραγούδι «Μαθήματα ζωής» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Βρείτε τον Πάνο Βλάχο στα social media: 

FacebookInstagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist