“Παραμυθάδα – Ρεβυθάδα” | Κτήμα Πωμώνια – Σύρος

28/07/2021

“Παραμυθάδα – Ρεβυθάδα”
από την ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιάΖω και φίλους μουσικούς
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 18:30
Κτήμα Πωμώνια, Παπούρι / Απάνω Μεριά, Σύρος

Το Κτήμα Πωμώνια στο Παπούρι και ο Κώστας Βασιλάκης, φιλοξενούν την ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιάΖω, τους μύθους και τα παραμύθια τους για τη φύση.

Την άγρια φύση που ο άνθρωπος, επειδή δεν μπορεί να δαμάσει, τη θεοποιεί ή τη δαιμονοποιεί. Τα παραμύθια αναμετρώνται με τη γη, το απέραντο του ορίζοντα, τις σιωπές της πέτρας, τον χρόνο τον άχρονο.

Η ρεβυθάδα ψήνεται στον ξυλόφουρνο κι όσο ο τόπος γεμίζει παραμύθια, τόσο νοστιμεύουν στη γάστρα τα ρεβύθια.

Αργά, όταν ο ήλιος πέσει πίσω από τα Γιούρα, οι ιστορίες θα τελειώσουν. Άλλοι θα πάρουν πίσω το μονοπάτι της επιστροφής. Κι άλλοι θα σταθούν ακόμα λίγο να ημερέψουν την πείνα και τη δίψα με της γης τα καλούδια.

“Και ζήσαν αυτοί καλά που ξέραν την αλήθεια,
μα ζήσαν ακόμα πιο καλά όσοι πιστέψανε στα παραμύθια”

Η παράσταση αφήγησης προσφέρεται δωρεάν, απευθύνεται σε ενήλικες, έφηβους και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά σημεία του κτήματος. Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης υπολογίζεται στις 2:30 ώρες περίπου.

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της ομάδας ΠαραμυθιάΖω δεν αμοίβονται χρηματικά.

Τα τοπικά εδέσματα θα προσφέρονται έναντι ελεύθερης συμβολικής συνεισφοράς, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής.

Μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση στο Facebook πατώντας εδώ.

Οδηγίες πρόσβασης:
Ανεβαίνετε με κατεύθυνση την Απάνω Μεριά, περνάτε τη Φοινικιά, φθάνετε στην πρώτη διασταύρωση της Απάνω Μεριάς και στρίβετε αριστερά προς Παπούρι κι αμέσως μετά στα 30 μέτρα δεξιά. Κατεβαίνετε τον δρόμο του οικισμού μέχρι το σημείο όπου υπάρχει η ειδική ένδειξη της εκδήλωσης. Εκεί θα βρίσκεται άνθρωπος που θα σας υποδείξει που θα παρκάρετε και από ποιο σημείο θ’ ακολουθήσετε την κόκκινη κλωστή τη δεμένη στις ξερολιθιές κατά μήκος του βατού μονοπατιού (500 μ.) που θα σας φέρει κοντά μας, στο Κτήμα Πωμώνια.

Καλό είναι να φοράτε άνετα παπούτσια και να πάρετε μαζί σας ένα ελαφρύ πανωφόρι κι έναν φακό για την επιστροφή.

Σημαντική πληροφορία:
Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο τρόπος παρακολούθησης των αφηγήσεων και η κατανομή των εδεσμάτων, είναι καλό να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο τηλέφωνο τηλέφωνο 6944301577 (Κάλια Σταυρακάκη). Τυχόν συμμετοχή χωρίς κράτηση, ευπρόσδεκτη μόνο εάν υπάρχει θέση. Ας δημιουργήσουμε μαζί ασφαλή Πολιτισμό.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, οι αφηγήσεις θα γίνουν για καθήμενο κοινό. Ενδεχομένως, αυτό να δοκιμάσει την υπομονή των μικρών παιδιών. Κατά τη διάρκεια, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση. Μόνο μετά το πέρας κάθε ιστορίας, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να στραφούν προς τον επόμενο αφηγητή ή να απομακρυνθούν.

Ραντεβού στο Παπούρι. Ακολουθήστε την κόκκινη γραμμή!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist