Παράσταση WE στο πλαίσιο του 10ου Akropoditi DanceFest 2023

11/07/2023

Με την ξεχωριστή παράσταση “WE” (Εμείς) που παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου, 21.00 στο Θέατρο Ευανθία Καΐρη, συνεχίζεται το επετειακό 10o Akropoditi DanceFest 2023.

Πρόκειται για μια δημιουργία και ερμηνεία μιας τριμελούς ομάδας Τούρκων χορευτών των Bedirhan Dehmen, Canberk Yıldız, Mihran Tomasyan, οι οποίοι συνοδεύονται από τον αναγνωρισμένο ως «Σύγχρονο Τροβαδούρο» μουσικό και συνθέτη Cem Yıldız. Η παρουσίαση της παράστασης στο Akropoditi DanceFest 2023 υποστηρίζεται από το Anna Lindh Foundation στο πλαίσιο του ALFinMOTION, ενός προγράμματος που σκοπεύει να αποτελέσει ερέθισμα για την υποκίνηση δράσεων διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των δύο ακτών της Μεσογείου. Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι ένας διεθνής οργανισμός που προωθεί τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και τα κοινά έργα μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών της ευρωμεσογειακής περιοχής.

Το “WE” αντλεί την έμπνευσή του από τον εσωτερισμό της Ανατολής, αλλά ταυτόχρονα και από τη σύγχρονη φιλοσοφία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση έννοιες όπως «ενότητα στην πολυμορφία», «εμπάθεια» και «παγκόσμια ηθική».

Στο “WE”, τρεις άντρες χορευτές στον σκηνικό χώρο κινούνται εναλλάξ σε κινητικά μοτίβα ως τρίο σε στενή και μόνιμη σωματική επαφή, ως ντουέτο σε διάλογο, και ως σόλο σε στιγμιαίες και ατομικές εκρήξεις ενέργειας. Σκάβουν βαθιά στις αναμνήσεις τους και τα σώματα πασχίζουν να εξερευνήσουν τι είναι αυτό που τα δένει μεταξύ τους. Ακούραστα αναζητούν την ενότητα στην πολυμορφία, ενώ αναπαριστούν και σκηνοθετούν εκ νέου την εμπειρία τους στην επαφή και την πάλη, την τρυφερότητα και τη βία, τη δύναμη και την ευαλωτότητα, το τραύμα και την πορεία προς την επούλωσή του. Παράλληλα ο Cem Yildiz, ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο την ανατολίτικη παράδοση των aşık (τροβαδούρων), εισάγει στοιχεία acid folk και ψυχεδέλειας και ερμηνεύει/οδηγεί το «τζεμ» (το τελετουργικό των alevi-bektashi) μέσα από το δικό του ηλεκτρο-ακουστικό μουσικό σύμπαν.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και Q&A με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό.

Το “WE” είναι μια παραγωγή για την Κρατική Όπερα και Μπαλέτο της Κωνσταντινούπολης (Istanbul State Opera and Ballet) – Modern Dance Ensemble Istanbul (MDTist) και αποτελεί μέρος του μόνιμου προγράμματός της. Έχει παρουσιαστεί σε Μουσεία και σε χώρους τέχνης στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη στο θέατρο Maxim Gorki, Βερολίνο, ως μέρος του φεστιβάλ Voicing Resistance, στο Κέντρο Suzanne Dellal ,Tελ Αβίβ, ως μέρος του Summer Dance Festival, Les Halles de Schaerbeek, Βρυξέλλες, ως μέρος του Europalia Arts Festival.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Με την υποστήριξη του Anna Lindh Foundation

Εισιτήρια παραστάσεων:
12€ κανονικό, 10€ μειωμένο*
* Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

– Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ διατίθενται για προπώληση από τις 8 Ιουνίου 2023, σε ηλεκτρονική μορφή, από την υπηρεσία ticketservices.gr
– Η προσέλευση στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πρέπει να γίνεται 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, καθώς και στις σελίδες μας στο facebook & instagram.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist