Παρουσίαση του βιβλίου «Τρία Δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη στο Appaloosa

08/08/2023

Ιστορίες-ρωγμές, χαραγμένες πάνω σε πόρτες και παράθυρα.
Μοιραίοι ήρωες από την μία άκρη της γης στην άλλη.
Άνθρωποι που γκρεμίζουν τις αυταπάτες τους για να ανήκουν σε μια οικογένεια.

Στο βιβλίο του «Τρία δεκαοκτώ» ο Θράσος Καμινάκης μας ταξιδεύει από τη μια άκρη της γης στην άλλη, συστήνοντάς μας ήρωες δεμένους μεταξύ τους με τα δεσμά μιας δύσκολης ενηλικίωσης, σαν να είναι όλοι τους μέλη μιας τεράστιας οικογένειας.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του «Τρία δεκαοχτώ» θα πραγματοποιηθεί στο bar Appaloosa στην Ερμούπολη της Σύρου την Τετάρτη 9/8/2023 και θα ξεκινήσει στις 20:30. Στην παρουσίαση συμμετέχουν διαβάζοντας αποσπάσματα από το έργο η ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη, ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής και ο μουσικός Απόστολος Καλτσάς από τα Υπόγεια Ρεύματα.

Ο συγγραφέας μετά την παρουσίαση θα υπογράψει το βιβλίο του, καλεσμένος από το βιβλιοχαρτοπωλείο Θεμέλιο, το οποίο θα διαθέτει το βιβλίο στον χώρο της εκδήλωσης.

Ο συγγραφέας Θράσος Καμινάκης

Ο Θράσος Καμινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Ιστορική Νοσολογία στο Παρίσι, όπου έζησε ως το 1992. Με δασκάλους σημαντικούς θεωρητικούς και κινηματογραφιστές, όπως ο Μαρκ Φερό, ο Ερίκ Ρομέρ και άλλοι, ολοκλήρωσε σπουδές στο Κινηματογραφικό Σενάριο και στη Σκηνοθεσία.
Στη γραφή εμφανίζεται το 1984, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της εφημερίδας Τα Νέα για το διήγημά του Λεμονανθοί στις καγκελόπορτες. Με αυτό το διήγημα, που διασκευάστηκε για το θέατρο, μπαίνει στη θεατρική σκηνοθεσία το 1998.
Η συλλογή διηγημάτων Τρία Δεκαοκτώ πρόσφατα πέρασε στην βραχεία λίστα των δέκα δημοφιλέστερων βιβλίων για το 2023 στα βιβλιοπωλεία Public και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας.
Ο Θράσος Καμινάκης ζει τους χειμώνες στο Γκάζι και τα καλοκαίρια στην Ερμούπολη, κάτι που εξηγεί γιατί πολλά από τα διηγήματα της συλλογής έχουν γραφτεί στην Σύρο.

Με μια ματιά:

Εκδήλωση: Παρουσίαση του βιβλίου «Τρία Δεκαοκτώ» του Θράσου Καμινάκη
Ημερομηνία: Τετάρτη 9 Αυγούστου, 2023
Χώρος: bar Appaloosa
Ώρα έναρξης: 20:30
Για κρατήσεις: στο bar Appaloosa, Πλ. Μιαούλη, Ερμούπολη. Τηλ: 2281089010
Press & Info: www.ActionEsti.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist