Παρουσίαση βιβλίου «Μητέρες εν αναμονή» στη Σύρο

16/02/2024

«Μητέρες εν αναμονή»

Το βιβλίο του mitrotita.gr , «Μητέρες εν αναμονή: Ανεβαίνοντας τον «Γολγοθά» της Υπογονιμότητας», δεν είναι έργο ενός συγγραφέα αλλά μια συγκλονιστική συλλογή τριάντα αληθινών μαρτυριών Υπογόνιμων Γυναικών και της προσπάθειάς τους να γευτούν την Μητρότητα χρειάστηκε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τις αντοχές τους, οικονομικές και κυρίως ψυχικές τους για να ακούσουν το κλάμα του μωρού τους.

Ο σκοπός της παρουσίασης του Βιβλίου στην Σύρο αλλά και ο σκοπός του ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ είναι γνωστοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας και να φωτίσει την άγνωστη και αθέατη πλευρά του αγώνα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αφυπνίζοντας τη κοινή γνώμη. Από την άλλη μέσα από την γνώση «δεν είμαι μόνη» να ενημερώσει, να εμψυχώσει, να στηρίξει και να συμπαρασταθεί σ τις γυναίκες που πρόκειται να μπουν ή είναι ήδη στις διαδικασίες τεχνητής γονιμοποίησης τονίζοντας πως μπορεί η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι ψυχοφθόρα με τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος… σε κάποιες περιπτώσεις δυσβάσταχτο αλλά υπάρχουν άνθρωποι, γυναίκες με εξειδίκευση και τις ίδιες εμπειρίες που στέκονται δίπλα τους με στοργή, κατανόηση και αγάπη και μπορούν να βοηθήσουν στον αγώνα τους να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά και την οικογένεια που ονειρεύονται.
Με την ευχή προς όλες τις γυναίκες να φτάσουν στην άκρη του τούνελ, ο Σύλλογος Γυναικών Σύρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδώνια πραγματοποιούν αυτή η παρουσίαση στην Σύρο.

Στην παρουσίαση αυτή θα ακούσουμε 4 τραγούδια που έχει γράψει τους στίχους και την μουσική ο δικός μας ο Συριανός μουσικοσυνθέτης κι ερμηνευτής κ. Γιώργος Μπαιλας.
Ερμηνεύουν τα παιδιά: Κουμαριανού Μυρτώ , Μάγδα Ρούσσου και Άννα–Μαρία Φρέρη συνοδευόμενες στο πιάνο από την μουσικό κ. Ελπίδα
Ρηγούτσου.
Το πρώτο τραγούδι που είναι οργανικό θα παίξει στο πιάνο η κ. Ελπίδα Ρηγούτσου και ονομάζεται «Μελωδικές αλήθειες». Είναι μια γλυκιά μελωδία η οποία σε ταξιδεύει στη ζωή.
Το δεύτερο τραγούδι που λέγεται «Χάρτινη Βαρκούλα», σχετίζεται με την ιστορία δυο μικρών παιδιών. Με μια χάρτινη βαρκούλα ,αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στα όνειρά τους και στην ζωή. Αργότερα ενήλικες πια έφτιαξαν μια ξύλινη , που την βάφτισαν αγάπη. Απ΄ αυτό το τραγούδι μπορεί να λάβει κανείς πολλά μηνύματα, για την ζωή και την αγάπη μέσα από τα παιδικά μάτια.
Το τρίτο τραγούδι ονομάζεται «Ήλιος και Φεγγάρι» και αναφέρεται στους δυο αγαπημένους πλανήτες της ζωής που χαρίζουν το φως τους… όπως και τα παιδιά …
Το τέταρτο και τελευταίο τραγούδι ,είναι ένας ύμνος για κάθε γονιό . Για την φροντίδα, για την προστασία, για το μεγάλωμα των παιδιών με κάθε θυσία. Ονομάζεται «Το Μεγάλο Ευχαριστώ».


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist