Παύλος Δαμιανίδης – Βόλτα | Νέο Άλμπουμ

05/06/2024

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
 «ΒΟΛΤΑ»

Η  «Βόλτα» είναι η δεύτερη συλλογή τραγουδιών του τραγουδοποιού και μουσικού του δρόμου Παύλου Δαμιανίδη. Έντεκα τραγούδια που γράφτηκαν σε μικρές βόλτες στην πόλη από έναν άνθρωπο 27 χρονών που παρατηρεί μέσα του και γύρω του. Η αναζήτηση δουλειάς, η συγκατοίκηση, η βία στα γήπεδα, οι αναμνήσεις του και άλλα καθημερινά θέματα περνάνε μέσα απ’ τους στίχους και τις μουσικές του.

Η «Βόλτα» ηχογραφήθηκε κατά κύριο λόγο σε home studios και είναι μια δουλειά που φιλοδοξεί να φτάσει απ’ τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Αθήνας σε όσους έχει κάτι να δώσει.

Καλή σας ακρόαση!

 

Ο Παύλος Δαμιανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη. Στα 18 του μετακόμισε στα Γιάννενα όπου σπούδασε στην καλών τεχνών την οποία τελικά εγκατέλειψε  για να ασχοληθεί με τη μουσική. Μετά από κάποια πρώτα δειλά Live στο Κουκάκι και στο Παγκράτι αποφάσισε να φτιάξει ένα home studio και να ηχογραφήσει τα τραγούδια που είχε γράψει όλη εκείνη την περίοδο.  Έτσι, το 2021, έβγαλε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, την «Κοπάνα». Μετά την καραντίνα, προκειμένου να καταφέρει να βιοποριστεί αποκλειστικά απ’ την μουσική αποφάσισε να γίνει μουσικός του δρόμου σε καθημερινή βάση. Πλέον ζει στην Κυψέλη και περπατώντας στα στενά της του ήρθαν οι ιδέες για την επόμενη συλλογή τραγουδιών, την «Βόλτα». Ως αυτοβιογραφικός τραγουδοποιός οι μεγαλύτερες επιρροές του, οι δάσκαλοι του κατά μία έννοια, είναι επίσης τραγουδοποιοί όπως ο Σαββόπουλος, ο Παυλίδης, ο Δεληβοριάς, ο Πορτοκάλογλου και ο Σιδηρόπουλος.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Πάικος Πορίχης: Παραγωγή, μίξη, κιθάρες

Κώστας Πανταζής: Ντραμς

Φανή Κάρη: Βιολί

Κώστας Πλας: Τρομπέτα

Ραφαήλ Λουλούδης: Πιάνο

Μαρίνα Μικρούλη: Δεύτερες φωνές

Γιώργος Χρυσικός: Κοντραμπάσο

 

Mastering: Γιάννης Πετρογιάννης/ Usimorti: επιμέλεια εξωφύλλου

 

Το τραγούδι «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» συνοδεύεται από ένα ευρηματικό video σε σενάριο της Όλγας Σταθοπούλου και Παύλου Δαμιανίδη, με στοιχεία animation που υπογράφει ο εξαιρετικός Κώστας Φιρινίδης. Η σκηνοθεσία είναι του Παύλου Δαμιανίδη και του Κώστα Φιρινίδη.

Τα τραγούδια κυκλοφορούν ψηφιακά και σε CD από το Ogdoo Music Group.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist