Νίκος Καρακαλπάκης – “Πεφταστέρι”

26/10/2017

Ο Νίκος Καρακαλπάκης παρουσιάζει το νέο single από την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ό,τι μας ανήκει” που κυκλοφόρεί απo την M.L.K. Πρόκειται για το ατμοσφαιρικό και ονειρικό “Πεφταστέρι” σε στίχους και μουσική Γιώργου Καγιαλίκου που ανοίγει το album, ένα τραγούδι γλυκιάς παρηγοριάς και υψηλής αισθητικής που ο Νίκος Καρακαλπάκης το αναδεικνύει με την ζεστή και αισθαντική του ερμηνεία.

Η ενορχήστρωση όλου του album, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του συγκεκριμένου single είναι της Αρετής Κοκκίνου, η οποία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Το πρώτο προσωπικό του album του Νίκου Καρακαλπάκη με τίτλο «Ό,τι μας ανήκει» περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια με τις υπογραφές νέων και παλαιότερων δημιουργών. Εκτός απ’ το ονειρικό «Πεφταστέρι» του Γιώργου Καγιαλίκου, θα ακούσουμε το τρυφερό «Σαν ξυπνάς» της Ανδριανής Ζαγγανά, το αισιόδοξο «Ό,τι μας ανήκει» της Αρετής Κοκκίνου κι απ΄ τους λαϊκούς παραδοσιακούς ρυθμούς στο «Λάθος» του Νίκου Δούκα στα έθνικ ρυθμικά στοιχεία στα «Δαγκωμένα Μήλα» του Λίνου Κόκκοτου (που επανέρχεται δισκογραφικά με νέο τραγούδι) και της Μαρίας Παπαδάκη. Το άλμπουμ συμπληρώνει ένα ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου με τίτλο «Το τριαντάφυλλο» σε μελοποίηση της Πηγής Λυκούδη και δυο διασκευές στο «Καληνύχτα» του Γιάννη Σπανού και της Λίνας Νικολακοπούλου και στην «Λιλήθ» της Νένας Βενετσάνου.

Η επιμέλεια παραγωγής του άλμπουμ ανήκει στον ίδιο τον ερμηνευτή.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist